Annonce
Ugeavisen Ribe

Mandøs største turismeaktør lukker

Ægteparret Elisa og Benny Thomsen har de seneste otte år haft næsten 23.000 turister og andre gæster med på hestevognsture og andre events i deres firma Mandø Event. Lige nu sidder de tilbage med skuffelsen over, at et planlagt salg af firmaet gik i vasken - i følge dem på grund af brudte løfter. Arkivfoto: Ole Maass.

Et planlagt salg af firmaet Mandø Event blev ikke til noget, og derfor må medejer af firmaet, Benny Thomsen, lukke.

Annonce

MANDØ: Det firma, som de seneste otte år har haft Benny og Elisa Thomsen i spidsen, og sendt masser af turister på Mandø ud på oplevelser, lukker ved årsskiftet.

Mandø Event har sørget for stribebvis af hestevognsture, champagneture, sælture og en lang række andre events på den lille Vadehavsø, og der var lagt op til, at firmaet skulle sælges videre. Men det salg til en lokal køber nu er gået i vasken i sidste øjeblik. Benny Thomsen afviser dog, at han er vred og bitter

- Det kan man ikke bruge til noget. Men skuffet og ked af det - det er jeg, fortæller han.

- Konsekvensen er, at der er fire arbejdspladser, som forsvinder fra Mandø. Fire af de ti på øen, som ikke er på pension tjente en væsentlig del af deres indtægt hos os, siger Benny Thomsen.

I en pressemeddelelse beskriver Benny Thomsen sin opfattelse af forløbet. Det gør han uden at nævne navn på ham, der skulle have købt firmaet - Claus Christensen - og Benny Thomsen lægger ikke skjul på, at han og hustruen føler sig holdt for nar, fordi der var lagt op til, at salget skulle afsluttes med underskrift den 30. august.

Han fortæller, at forinden - allerede i midten af juli - havde den kommende køber fortalt vidt og bredt rundt om på øen, at han ville købe firmaet Mandø Event.

Identitetstyveri

I kølvandet på det der skulle have været et salg af firmaet Mandø Event oprettede Claus Christensen sammen med Poul Erik Fredskild fra Mandø samt en tysker med sommerhus på øen, Peter Walter Flügge et anpartsselskab med navnet Mandø Event Aps. De tre indskød hver en tredjedel af de 75.000 kroner, som er anpartsselskabets startkapital.Benny Thomsen opfatter det som et forsøg på identitetstyveri at stifte et selskab, som ligger så tæt på hans firmanavn. Claus Christensen oplyser, at anpartsselskabets navn vil blive ændret, så der ikke er noget grundlag for en forveksling.

Annonce

Kørte skævt af hinanden

Den kommende køber er Claus Christensen. Han er blandt andet formand for Mandø Fællesråd, men det var dog som privatperson, at han kom ind i billedet som en mulig køber af firmaet Mandø Event.

At handlen så ikke blev til noget er der i følge Claus Christensen flere årsager til.

- Det er korrekt, at jeg erklærede mig villig til at købe firmaet, men det var Benny Thomsens rådgiver, som rådede mig til at få en advokat ind over. Og da først advokaten og banken kom indover viste det hele sig at være betydelig mere kompliceret, end vi i første omgang havde regnet med. Og så var vi godt klar over, at vi ikke kunne overholde tidsfristen i slutningen af august, siger Claus Christensen kom medgiver, at han fortalte det til nogle få, at han ville købe Mandø Event.

- Det medførte så, at vi endte med at have forskellige forventninger. Og dermed kørte vi skævt af hinanden, siger Claus Christensen.

Formelt skulle overdragelsen altså finde sted den 30. august, men der var ikke deponeret penge i banken til købet, og der kom ingen underskrift på salgsaftalen. Benny Thomsen oplyser i øvrigt, at hvis der inden nytår melder sig en mulig køber på banen - ja, så er firmaet fortsat til salg, og så er prisen 450.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce