Annonce
Ugeavisen Ribe

Marbæk – En naturperle ved Vadehavet og Varde Å

Carsten Mathiesen har skrevet bogen ”Floraen i Marbæk - en naturperle ved Vadehavet og Varde Å”.
Carsten Mathiesen har skrevet en stor og flot bog om Marbæk, der har titlen ”Floraen i Marbæk - en naturperle ved Vadehavet og Varde Å”
Annonce

Marbæk: Biolog, Carsten Mathiesen, har skrevet den 412 sider store bog, ”Floraen i Marbæk - en naturperle ved Vadehavet og Varde Å” der beskriver de 322 plantearter, der er i området.

Bogen er baseret på seks års intensive studier, hvor Carsten Mathiesen er gået i dybden med de planter, man kan finde i områdets hede, skov, søer, marker, enge og strand. Bogen fører læseren igennem et væld af fascinerende oplysninger om planternes liv og levned i Marbækområdet, hvilket gælder både de naturmæssige samt de kulturmæssige sider af planterne.


Bogen fortæller tillige om planternes spændende og ofte overraskende og pudsige anvendelser indenfor blandt andet medicin, erhverv, husflid, folkeminde samt i køkkenet.

Carsten Mathiesen


Bogen beskriver, hvilke tilpasninger planterne har for at kunne klare sig i kampen om tilværelsen. Derudover kommer den ind på, hvordan man håndterer planterne og udfordringer såsom skadeorganismer, tørke, stærk sol, blæst, salt, frost og iltfattige jorde – og hvordan bestøves planterne, samt hvordan de formerer sig.

- Bogen fortæller tillige om planternes spændende og ofte overraskende og pudsige anvendelser indenfor blandt andet medicin, erhverv, husflid, folkeminde samt i køkkenet, siger Carsten Mathiasen.

Teksten er ledsaget af et stort antal billeder, der afslører mange spændende og overraskende sider af planterne.

Carsten Mathiesen har færdes i Marbækområdet i en menneskealder, og han er uddannet biolog på Århus Universitet, og han er tidligere lektor på Esbjerg Gymnasium, hvor han igennem 31 år har undervist i biologi og geografi.

Forfatteren ønsker at sætte større fokus på området og dermed udbrede kendskabet til den meget store mangfoldighed af plantearter i Marbækområdet, hvoraf mange er fredede eller truede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Formand og lærer i Ribe: Elever har en pointe i at der mangler bevægelse på skemaet

Annonce