Annonce
Ugeavisen Ribe

Masser af blomster på vej langs kommunens veje: Esbjerg Kommune skal beplante 10 km med engblomster

Blå kornblomster og mange andre engblomster vil henover sommeren forskønne grøftekanterne og grønne områder i hele Esbjerg Kommune. Foto: John Stick/Colourbox
Danmarks Naturfredningsforening og Esbjerg Kommune er gået sammen om at beplante vejstrækninger og grønne områder rundt omkring i kommunen med eksempelvis kornblomster og valmuer.

Esbjerg Kommune: De seneste måneder har der været stort fokus på at få vild natur, der hvor vi alle bor og færdes. Det er blandt andet sket med projektet Danmarks Vildeste kommune, hvor landets kommuner kan øge mængden af vild natur, og nu har Esbjerg Kommune og Danmarks Naturfredningsforening indledt et samarbejde omkring udsåning af engblomstfrøblandinger. Det vil fra slutningen af maj blive gjort i parker samt vej- og stirabatter - heriblandt langs flere indfaldsveje - i hele kommunen.

- Både Esbjerg Kommune og Danmarks Naturfredningsforening ønsker en forøgelse af biodiversiteten, så samarbejdet mellem os er lige til højrebenet. Vi er utroligt glade for, at det er lykkedes for kommunen at finde så mange velegnede arealer til udsåning af engblomsterne i Esbjerg og omegnsbyerne, udtaler Carsten Mathiesen, initiativtager til projektet og næstformand i DN-Esbjerg.

- Som mange borgere nok har lagt mærke til, så har vi fræset græsset første gang, og vi forventer at fræse igen ultimo maj alt efter, hvorledes vejret arter sig. Umiddelbart derefter vi frøene blive sået og vokse vildt til glæde for naturens insekter og byens borgere, tilføjer Niels Bjerregaard Buchhave, parktekniker i Esbjerg Kommune.

Annonce

Flerårige engblomster

Det er ikke småting det handler om. Der er nemlig tale om udsåning af ikke mindre end 10 km blomsterbånd. Blomsterne er udvalgt efter højeste standarder og er sammensat af 28 forskellige hjemmehørende vilde flerårige engblomster, der er rige på pollen og nektar.

- Med disse i alt 10 km lange blomsterbånd rundt om i kommunen tilgodeser vi flere hensyn. Dels får vi mere vild natur ind i byerne, dels forskønner blomsterne, så som kornblomster og valmuer, byerne, og dels er blomsterne super gode for vores insekter, ikke mindst for sommerfuglene og de vilde bier, som er i kraftig tilbagegang i Danmark og andre steder i Europa, siger Carsten Mathiesen.

Her skal der sås

I Esbjerg er det følgende steder, der skal sås:
Gormsgade kirkegård, Duevænget, Guldagergårdsvej langs sydsiden af cykelstien, Jomfruens Kvarter på begge sider af cykelsti, Sønderrisvej ud for Fakta, langs Sædding Ringvej, Gjesing Ringvej, Stormgade/Spangsbjerg Møllevej, langs stien på Niels Borsvej/Stormgade, Bakkeskrænten, Folevænget ved legepladsen, Kjersing Ringvej,
Degnevej, i retning mod Stengårdsvej, Gammelby Ringvej og Lergravsparken.

I Bramming skal der sås på: Vardevej ved Industrivej, ved Gabelsvej og Grønningen, ved regnvandsbassinet på Mulvadvej/Muldvadparken og ved Ribevej /Hedemarksvej

I Ribe skal der sås langs cykelstien på Trojelsvej/ Trojels Knæ.

Derudover skal der sås i Tjæreborg ved Sneumvej ud for legepladsen, ved Blomstergangen i Gredstedbro, Søndermarken i Gørding, Kraghelundvej/ Kjærgårdsvej i Hunderup, Feibergvej/ Gl. Darumvej i Store Darum og ved regnvandsbassinet ved Egetoften i Egebæk-Hviding.

Danmarks Naturfredningsforening står selv for at så de første frø. Det foregår i Vognsbølsparken i Esbjerg onsdag den 26. maj kl. Derefter overtager Esbjerg Kommunen opgaven.

- Det har været vigtigt for os, at udsåningen foregår på steder, som er meget synlige for befolkningen, hvorved så mange som muligt kan få glæde af de flotte engblomster i forhåbentligt mange år frem. Jeg vil også gerne udtrykke min store glæde over det meget konstruktive og resultatorienterende samarbejde med Esbjerg Kommune til gavn for byforskønnelse og for biodiversiteten, slutter Carsten Mathiesen tilfreds.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce