Annonce
Ugeavisen Ribe

Masser af nabosamvær på Nipsvej i Ribe

Der er masser af snak og grin på kryds og tværs, når naboerne fra boligerne på Ribe Ny Kirkegård mødes. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Beboerne i husene på en del af den nye kirkegård i Ribe har hurtigt fået godt sammenhold. Man passer på hinanden, og så ses alle naboer jævnligt til hyggeligt samvær

Ribe: Snakken går lystigt i carporten på Nipsvej 4G denne fredag eftermiddag. Der er kaffe på kanden, hjemmebagt kage, chips og så er der også lidt stærkere drikke til dem, der har lyst til det.

12 naboer står eller sidder og snakker om løst og fast, og det syn er efterhånden ikke en sjældenhed. Naboerne, der hen over de senere år er flyttet ind i boliger på den østligste del af Ribe Ny Kirkegård, hygger sig nemlig på kryds og tværs. En af dem er Jenny Beck.

- Vi er næsten et lille seniorfællesskab, for den yngste her i lommen bliver 60 i år, og de fleste af os er stoppet med at arbejde. Jeg kendte nogle af dem, der flyttede herud på samme tid som mig, men da Lone og Søren flyttede ind i 4K, inviterede de til brunch, og så fandt vi ud af, at vi alle godt kunne sammen, siger Jenny Beck.

Hun havde håbet på at blive en del af et fællesskab, da hun flyttede hertil i 2019, og det er kommet helt af sig selv. Også Mona Jørgensen, der ligesom Jenny er enke, sætter pris på sammenholdet.

Mona Jørgensen (med lyserødt halstørklæde) er en af naboerne, som sætter pris på nabosammenholdet. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Jeg nyder at kunne hilse på alle og have gode snakke over hækken. Det er også ekstra rart, at vi har det sammenhold, når man er alene, for der er altid nogen til at passe på én, siger hun.

Giver værdi

Naboerne ses jævnligt og har en mailgruppe, hvor de inviterer hinanden. Den har blandt andet stået på en spontan sortsol-tur, en sommerhustur og en lang række hyggelige timer inde eller uden for husene med mad og drikke. Alle er med til at tage initiativ, som da Poul og Jette Dall ved juletid sidste år inviterede alle på gløgg og æbleskiver.

Lavenergihuse

Boligerne på Nipsvej på den nye kirkegård er omkring 90 kvadratmeter store og bygges som vedligeholdelsesfrie lavenergihuse. De er oplagte til folk, der har brug for lidt mindre plads, end man hidtil har haft.

De sidste to huse kan bygges færdig i løbet af 2021.

- Vi er flyttet hertil fra Bramming, fordi vi godt kunne lide husenes indretning og placering. Allerede, da vi var herude for at kigge på huset, blev vi inviteret inden for hos en af de andre for at se deres hus, og det er jo fantastisk, at vi kan have det her fællesskab. Det giver værdi og giver hverdagen noget ekstra, sige de.

Naboerne mødes jævnligt i forskellige carporte på Nipsvej. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Der er planlagt ti huse på området. Otte af dem er færdigbygget og fået ejere, mens de to sidste endnu ikke er færdige. Og står det til Jenny, så bliver de kommende beboere hurtigt en del af fællesskabet.


Det er jo fantastisk, at vi kan have det her fællesskab. Det giver værdi og giver hverdagen noget ekstra.

Poul og Jette Dall


- Vi er gode til at hygge os sammen, og vi vil automatisk tage godt mod de nye, siger Jenny Beck.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce