Annonce
Ugeavisen Ribe

Midtbyen i Ribe udfordres fortsat af meget trafik

Der har igen i år været store udfordringer med trafik og parkering i Ribes bykerne. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Presset på trafikken gennem Ribes bykerne er ikke formindsket efter de elektroniske parkeringshenvisningsskilte er sat op. Arbejdsgruppe under Ribe Bykernes Beboerforening skal komme med forslag til, hvordan trafikken kan reguleres.
Annonce

Ribe: I sensommeren sidste år kom der en række skilte op, der elektronisk kunne henvise bilister til de store parkeringspladser i udkanten af Ribe.

Håbet var, at de kunne sørge for, at biler ikke kom ind omkring Domkirkepladsen og de brostensbelagte gader i Ribes gamle bykerne. Men noget tyder på, at udfordringerne ikke er formindsket sammenlignet med sidste sommer.

- Presset på trafikken i bykernen har været højere end normalt i højsæsonen i år. Der er for mange uvedkommende biler, for stor hastighed, en del for store lastbiler og alt for mange parkerede biler. En lang række af de ekstraordinært mange turister undlader at parkere ved de store p-pladser udenfor bykernen, og vi ser stadig en del, der søger ind til byens centrum i håb om at finde en parkeringsplads der, fortæller Lene Unnerup, der er formand i Ribe Bykernes Beboerforening.

De elektroniske parkeringshenvisningsskilte virker tilsyneladende ikke optimalt efter hensigten, når biler fortsat finder vej ind til Ribe Domkirkeplads på jagten efter en parkeringsplads. Foto: René Aunsbjerg Fogh

For nogle år siden var problematikken også på dagsorden hos Esbjerg Kommune. Dengang gav et forslag om at opsætte pullerter, der kunne afskærme bykernen for trafik, stor debat, og i sidste ende blev det droppet.

Annonce

Ønsker ikke Venedigforhold

Nu har man i beboerforeningen imidlertid nedsat en arbejdsgruppe, som skal kigge på rammer og løsningsforslag til, hvordan trafikken kan reguleres.


Presset på trafikken i bykernen har været højere end normalt i højsæsonen i år. Der er for mange uvedkommende biler, for stor hastighed, for mange og for store lastbiler og alt for mange parkerede biler.

Lene Unnerup, formand Ribe Bykernes Beboerforening


- Det er meget positivt med de mange turister, der har været i byen denne sommer, men de har i den grad fyldt meget trafikmæssigt. Nede ved mig på Slotsgade er det helt sygt, for jeg ser ofte autocampere og andre turister køre rundt og rundt, siger Ole Bang, der er én af fire medlemmer i gruppen, som tirsdag aften mødtes første gang.

De parkerede biler fylder rigtig godt i Ribes bykerne, ligesom trafikken også gør det denne sommer. Udfordringer er så store, at Ribe Bykernes Beboerforening har oprettet en arbejdsgruppe. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Vi har nedsat arbejdsgruppen, fordi beboerne i bykernen er frustrerede. Mange har en følelse af, ikke at være blevet hørt. Vi vil ikke have Venedigforhold, hvor mange ikke ønsker de mange turister, for vi ønsker fortsat at behandle turisterne godt. Samtidig skal vi finde ud af, hvordan os beboere kan leve på en tålelig måde sammen med dem, siger han.

Planen er, at gruppen skal mødes fire gange og i sidste ende komme med nogle anbefalinger først til beboerforeningens bestyrelse, som siden kan tage det videre til andre myndigheder.

- Anbefalingerne kommer nok til at handle om, hvordan trafikken kan reguleres. Det kan enten være ved hjælp af flere skilte, der kan forstås af alle, men pullerter kan også være en løsning i visse perioder. Det er rigtig fint med de elektroniske skilte, men de er i sig selv ikke nok, siger Ole Bang, der understreger, at man både vil kigge på trafik og parkering i bykernen.

Annonce

Følger op i august

Også Esbjerg Kommune har planer om at følge op på effekten af skiltene.

- Vi laver en parkerings- og gennemkørselsanalyse i august efter skolernes opstart for at få nogle fakta på belægningen på de primære p-pladser og gennemkørsel og parkering på Domkirkepladsen. Baseret på de henvendelser, jeg får, har vi i år også haft problemer med parkerede biler i sidegaderne i middelalderbyen og på Domkirkepladsen, lyder det fra Morten Andersson, drift- og anlægschef i Esbjerg Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce