Annonce
Ugeavisen Ribe

Midtvejs i byrådsperioden i Esbjerg Kommune: Har politikeren fra Ribe holdt, hvad han eller hun lovede?

Der blev sagt meget for godt to år siden inden kommunalvalget i 2017. Nu er der så gået to år af den fire år lange byrådsperiode i Esbjerg Kommune, og derfor har UGE-Avisen Ribe spurgt de otte politikere fra Ribeområdet, der i sin tid blev valgt ind, hvordan det er gået med deres "valgløfter"
Annonce

Esbjerg Kommune: Godt to år er der gået, siden det nuværende byråd for første gang samledes i byrådssalen på Esbjerg Rådhus. Her var der otte politikere og bopæl i eller tæt på Ribe. Alle kom i valgkampen ind på forskellige sager, de ville arbejde for, og nu har UGE-Avisen Ribe spurgt ind til, hvordan det er gået.

For nogen er det gået godt....

- Jeg synes, at det er gået fantastisk godt med de løfter. Vandløbene er ikke oprenset endnu, men jeg har været med til at skubbe på for at bearbejde regulativer, siger Alex Sørensen (V).

- Der er stadig udfordringer (med at kommunen skal være mere end Esbjerg by, red.), og det er jo svært at finde en her og nu løsning. Men Ribe har fået stærkere stemmer i byrådet, som stiller os stærkere, og jeg synes, at vi bevæger os i den rigtige retning, siger May-Britt Andrea Andersen (K).

Mens andre ikke helt er nået i mål med deres løfter...

- Det er svært at holde et løfte, når der ikke er flertal. Men de løfter, jeg havde, har jeg forsøgt på bedste vis at få indfriet. Eksempelvis har jeg et forslag på bordet omkring morgenmad til børn på nogle af kommunens skoler, og jeg giver mange af mine ideer videre til min partikollega i børn og familieudvalget, siger Nini Oken (S).

- Jeg gik ind for at få turismen ud af Business Esbjerg, og det er jo ikke lykkes, men den nye struktur på turistområdet vil jo vise, hvor det hele det ender, siger Anders Rohr Jørgensen (V).

- Jeg ønskede at styrke folkeskolen, og det er ikke gået særlig godt, for der er ikke sket de store forbedringer på området, selvom jeg har arbejdet for det, lyder det fra Jørgen Ahlquist (S).

For eksempelvis Karen Sandrini er det dog blevet to helt anderledes år end forventet.

- De (de to første år, red.) har været meget lærerigt. Det, jeg havde forventet at skulle arbejde med, er slet ikke det, jeg arbejder med nu. Kommunalpolitik er et utroligt spil, som jeg først skulle lære at kende. Det har været en stor oplevelse at være i byrådet, som jeg har lagt mange timer i, siger hun.

Dette er kun uddrag af, hvad politikerne har sagt. Læs alle svar fra alle politikere i denne uges avis.

Sådan har vi gjort

Op til kommunalvalget i 2017 bragte vi en række interviews med de forskellige politikere, hvori vi spurgte ind til, hvad de ville arbejde med, hvis de blev valgt ind i byrådet. De artikler er nu blevet fundet frem fra arkivet, og så har vi spurgt de otte politikere fra Ribeområdet, der blev valgt ind, om de har overholdt, hvad de lovede.

Følgende er blevet spurgt: Preben Rudiengaard (V), May-Britt Andrea Andersen (K), Anders Rohr Jørgensen (V), Kurt Bjerrum (V), Jørgen Ahlquist (S), Nini Oken (S), Karen Sandrini (S) og Alex Sørensen (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce