Annonce
Ugeavisen Ribe

Mikkel er blevet mindre sur: Otte uger i Familieklassen har gjort stor forskel

Karina - eller hendes mand - er hver uge med Mikkel i skole, når han er en del af Vadehavsskolen Familieklasse. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Inden Mikkel Ølholm Schack begyndte i Vadehavsskolens Familieklasse havde han store udfordringer med dagligdagen i skolen. Men nu har forældrene fået et indblik og forståelse, der kan være med til at gøre tingene bedre.

Ribe: Før sommerferien, da Mikkel Ølholm Schack gik i 1. klasse, kunne han godt finde på at prikke eller forstyrre hans klassekammerater unødigt, hvis han ikke måtte være med i en leg. Og på den måde ødelagde han det for andre. Samtidig var han indimellem urolig i timerne, hvis der eksempelvis ikke var klare rammer og planer for, hvad han skulle lave.

Det frustrerede hans forældre, Niels og Karina Ølholm Schack.

- Mikkels udfordringer lå primært i skoletiden, så vi stod lidt på bar bund i forhold til at finde løsninger, da vi jo ikke oplevede de samme udfordringer hjemme, fortæller Karina Ølholm Schack.

Annonce

Klasselæreren for Mikkel havde også lagt mærke til udfordringerne, og da hun foreslog forældrene, at Familieklassen måske kunne hjælpe, så var Niels og Karina straks lydhøre.

- Vi snakkede med Grethe (Uekermann, lærer i Familieklassen, red.) om det, og så takkede vi med det samme ja til tilbudet, for man vil jo gøre hvad som helst hvis det kan hjælpe ens barn, fortæller Karina Ølholm Schack, som skiftes med Niels om at tage med i skole hver fredag formiddag.

Et godt indblik

I Familieklassen er der blevet lavet tre mål, som Mikkel både får en score for efter timen i Familieklassen og efter timerne i hans egen klasse.

- Det har givet os et indblik i, hvor hans udfordringer ligger, og Mikkel er selv blevet opmærksom på, hvad det konkret er, han skal fokusere på. I Familieklassen er de virkelig gode til at guide og foreslå løsninger på eventuelle udfordringer, der kan opstå i opløbet af skoledagen.

Karina Ølholm Schack påpeger også, at det betyder meget for hende, at de kan være en del af Mikkels skoledag.

Mor Karina oplever og sætter stor pris på den kvalitetstid, hun får med Mikkel, når hun er med i skole. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Vi får et større indblik i hans lektier og skoledag, og vi har som forældre har lært rigtig meget, mange små ting som gør en kæmpe forskel. Vi er med i undervisningen, er en del af klassen og skal deltage aktivt. Samtidig nyder vi nyder hver fredag formiddag, fordi det er fantastisk kvalitetstid alene med Mikkel, siger hun.

Annonce

Kan bedre forstå Mikkel

Også Mikkel selv sætter pris på, at mor eller far er med i skole.

- Det er dejligt, at min mor er med, så kan hun hjælpe mig med lektierne. Det går hurtigere med at få hjælp her, og jeg kan også godt lide de aktiviteter, vi laver, siger han.

Karina understreger, at de seneste 7-8 uger har gjort en stor forskel.

- Vi har fået rigtig meget ud af forløbet allerede, fordi vi nu bedre forstår Mikkel og kan se, hvor hård hans skoledag kan være, siger Karina Ølholm Schack og nævner, at forløbet i Familieklassen også gør en forskel på hjemmefronten.

- Førhen måtte vi gå mere på listefødder og passe på, at vi ikke sagde noget forkert. Det er meget anderledes nu, for der skal mere til, før Mikkel bliver sur nu, og når det sker bliver han ikke nødvendigvis sur på alle.

Annonce
Ugeavisen Ribe

Niels Hausgaard har ripenser med på scenen til samtlige 95 shows på ny Danmarksturne

Annonce
Ugeavisen Ribe

Flaske-Mikkel hyldet og overrasket: Stort bryggeri bliver inspireret og støtter flaskeindsamling

Annonce
Ugeavisen Ribe

Vild succes får Ribe-virksomhed til at ekspandere: Professionel fodboldspiller skal erobre svenskerne

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Lokal bokser klar til professionel debut i ringen: - Enten ødelægger jeg ham ellers stikker jeg af!

Ugeavisen Ribe

Brian har brugt kræfter på at ændre sig selv: - Som barn var jeg nok det, mange ville kalde en møgunge

Ugeavisen Ribe

Esbjergfirmaer støtter Ribes legepark

Ugeavisen Ribe

Ribe Stift tilbyder ophold på Den Gamle Avlsgård: Hjælp til stressramte præster

Ugeavisen Ribe

KLUMME: Lad os gøre en klimaindsats og bevare Rømø

Ugeavisen Ribe

Det særprægede hus med de mange kaldenavne: - Mange  står og peger på vores hus, og nogle ringer også på

Ugeavisen Ribe

Januar byder på usædvanlig sort sol: Seks gange så mange stære som normalt

Ugeavisen Ribe

Nyt byrådsmedlem fra Ribe: - Jeg kunne godt tænke mig nogle flere timer i døgnet

Annonce