Annonce
Ugeavisen Ribe

Mikkel fra Ribe nomineret som Årets hverdagshelt

Mikkel Madsen fra Ribe kan ende på en serie af frimærker for sin indsats for Danmarksindsamlingen. Foto: Lars Fahrendorff
Frem til 4. april kan man stemme på 10-årige Mikkel Madsen i PostNords konkurrence om hverdagens helte. Hvis Mikkel vinder afstemningen og bliver årets hverdagshelt, vil han blive foreviget på et frimærke.

Ribe: Tidligere på året gjorde 10-årige Mikkel Madsen fra Ribe en markant forskel ved den årlige Danmarksindsamling. Takket være en omfattende flaskeindsamling og en lang række donationer indsamlede han 128.631 kroner til årets Danmarksindsamling.

Præstationen har gjort, at 10-årige Mikkel Madsen er blevet indstillet sammen med fire andre hverdagshelte i Syddanmark til at gå videre til finalen.

- Vi ved ikke, hvem der har indstillet Mikkel. PostNord ringede og fortalte, at det var en dame fra hovedstadsområdet. Andet ved vi ikke, fortæller Mikkels mor, Maja Madsen.

Annonce

Samler ikke frimærker

Selv synes Mikkel, at det vil være vildt godt at være få sit ansigt på et frimærke ligesom Dronningen, men ellers kender han ikke så meget til frimærker:

- Jeg har engang sendt noget hjem fra en lejrskole på Fanø, hvor jeg brugte et frimærke. Men jeg har aldrig samlet på frimærker, siger Mikkel Madsen, der nøjes med at samle på flasker - og tilføjer, at han atter vil samle flasker ind og sende dem til pant til næste år.

I forbindelse med Danmarksindsamlingen blev Mikkel nærmest landskendt. Han var i diverse tv-medier og trykte medier og blev ringet op fra nær og fjern af folk, der ville aflevere flasker.

- Det var hårdt, og jeg blev træt, fordi jeg skulle snakke med så mange. Men jeg blev også glad, siger Mikkel Madsen.

PostNord og Falck har udvalgt i alt 25 kandidater – fem fra hver region – og det er dem,  danskerne stemmer på.

Kandidaterne med flest stemmer går videre til et dommerpanel bestående af tv-værten Mads Steffensen, livsstilseksperten Anne Glad og den kvindelige danske fodboldlandsholdsspiller, Nadia Nadim.

Direktørerne fra Falck og PostNord sidder også med i dommerpanelet, der til slut vil kåre de endelige vindere.

Man kan deltage i afstemningen på PostNords hjemmeside.

Mikkel Madsen - Ribe

Sådan lyder indstillingen til Årets Hverdagshelt:

Mikkel er med sine blot ti år en af hverdagens helte, der ikke kan lade være med at gøre noget godt for andre. Til Danmarks Indsamling 2021 samlede han på halvanden måned over 128.000 kr. ind til coronaramte børn. Han oprettede en indsamling, hvor folk kunne aflevere deres tomme flasker hjemme hos ham, og hver dag gik han i pantautomaten med 5-6 poser tomme flasker. Mikkel blev selv meget overrasket over, hvor meget han egentligt fik samlet ind. Der er stadig håb for Danmarks fremtid, så længe der findes børn som Mikkel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce