Annonce
Ugeavisen Ribe

Mikkel fra Ribe samlede kæmpebeløb til Danmarksindsamling

Tv-værten Mark Stokholm kom til at bande i begejstring, da han så, hvor mange penge Mikkel Madsen fra Ribe havde indsamlet igennem sit pantprojekt. Næsten 10 gange så mange penge som året før blev det til. Privatfoto
10-årige Mikkel Madsen fra Ribe indsamlede næsten ti gange så mange penge til Danmarksindsamlingen i år i forhold til sidste år. Flaskepant og mange donationer gav 128.631 kroner.
Annonce

Ribe: Målet fra start var at overgå det beløb, som han samlede ved sidste års Danmarkindsamling, og det fik 10-årige Mikkel Madsen gjort med længder.

Hele 128.631 blev det til i år mod 14.580 kroner sidste år. Den 11. januar lå hans indsamlede beløb et stykke under sidste beløbet fra seneste indsamling, men godt to uger senere lå beløbet på omkring 30.000 kroner, mens det omkring en uge senere lå på 70.000 kr.

Alligevel var det er helt overvældende beløb, Mikkel på direkte tv kunne offentliggøre lørdag aften.

- Jeg havde sommerfugle i maven hele dagen, inden jeg skulle på tv. Men det gik rigtigt godt, siger Mikkel Madsen, der før har været i fjernsynet, men aldrig direkte.

Showet foregik i Viborg, og lørdag formiddag kørte Mikkel med familie til Silkeborg til et besøg hos mormor og morfar, inden turen gik mod Viborg kl. 18.30 for at blive coronatestet.

Annonce

Ventede med Helmig og Motor Mille

Herefter ventede de backstage sammen med blandt andre Thomas Helmig, Johanne Schmidt-Nielsen og Mia Lyhne, ligesom Mikkel også fik hilst på Motor Mille og Silje fra Ramasjang, inden han skulle på scenen kl. 22.19.

Her fremviste Mikkel et skilt, der viste, at han havde indsamlet 128.631 kr. til coronaramte børn over hele verden.

- Mark Stokholm kom til at sige "hold nu kæft" på tv, da han så hvor stort beløbet var, griner moderen Maja Madsen, mens Mikkel forklarer, at det var sjovt at være på tv, inden familien var tilbage i Ribe kl. halv to om natten.

- Det har været helt vildt med den opmærksomhed, Mikkel har fået fra alle steder i Danmark. Vi har faktisk kun fået rosende ord og kærlige tanker og rigtigt mange kommentarer om, at det Mikkel gør er helt fantastisk for en 10-årig dreng, siger Maja Madsen.

Af det indsamlede beløb var omkring 27.000 samlet sammen i Ribe ved hjælp af flasker og små donationer, mens det resterende beløb er kommet igennem donationer fra Danmarks Indsamlingen, hvor alle kunne gå ind og støtte Mikkels projekt. Han endte med det højeste beløb af alle på de personlige indsamlingssider, men allerede nu ved Mikkel Madsen, at han i 2022 vil samle endnu flere penge sammen.

Gode gerninger for 4.000 kroner

Også Mælkebøtten i Ribe har bidraget til indsamlingen ved at gøre gode gerninger. For hver gode gerning gav Novo Nordisk Fonden 20 kr, og med 203 gode gerninger fra børnene i Mælkebøtten, bidrog de med 4.060 kroner.

I alt blev der ved lørdagens Danmarks Indsamling samlet 120.409.254 kr. ind, hvor temaet for indsamlingen var hjælp til coronakrisens børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce