Annonce
Ugeavisen Ribe

Militærbroer bliver liggende over Ribe Å

Der var stor lokal opmærksomhed, da Vejdirektoratet holdt Åben Byggeplads, så folk kunne se de to nye militærbroer over Ribe Å. De to broer kan tidligst fjernes i anden halvdel af år 2020. Arkivfoto: André Thorup
Det bliver tidligst i efteråret 2020, at Forsvarets to militærbroer over Ribe fjernes.
Annonce

Ribe: Sejlere på Ribe Å møder fra Kammerslusen og ind mod Ribe en forhindring i form af de to midlertidige militærbroer, som efter planen skulle bruges, når de eksisterende bro over åen skulle udskiftes. Det arbejde er imidlertid blevet udskudt et par år, men det betyder ikke, at militærbroerne kan fjernes lige foreløbig.

- Broerne bliver i hvert fald minimum liggende til andet halvår 2020, forklarer projektleder hos Vejdirektoratet, Mike Boesen.

Hos Vejdirektoratet har man igennem en længere periode været i dialog med Forsvaret og de ingeniørtropper fra Skive Kaserne, der har sat broerne op, og resultatet er, at man herfra ikke har problemer med, at de bliver liggende i Ribe, og at de ligger ligeså godt den nye vejdæmning ved Ribe som i kasernegården ved Skive Kaserne.

Mike Boesen er dog også klar over, at sejlere på Ribe Å har en udfordring med broen, men de må foreløbigt væbne sig med tålmodighed, hvis de to militærbroer skal flyttes.

- Der er lavere frihøjde under militærbroerne end under den nuværende vejbro, og Vejdirektoratet er i dialog med Ribe Sejlklub om sagen. Sejlklubben så gerne militærbroerne trukket på land, men Forsvaret kan først gøre dette i andet halvår 2020, da de har planlagt deres tid til andre formål indtil da, siger Mike Boesen, der er ved at undersøge, om Vejdirektoratet eventuelt kan hjælpe sejlklubbens medlemmer med at fragte bådene fra Kammerslusen, hvor de tages op nu, til Ribe

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce