Annonce
Ugeavisen Ribe

Moderne hjemstavnsmaler udstiller på Ribe Kunstmuseum

Udstillingen af Ulrik Møller, som åbner på Ribe Kunstmuseum lørdag den 4. juli, bygger videre på museets guldaldermalerier. I Ulrik Møllers tilfælde er der tale om hjemstavnsmalerier fra Fyn og Vadehavet.
Annonce

Ribe: De fleste af de malerier af Ulrik Møller, man frem til september kan se på Ribe Kunstmuseum, har motiver fra hans hjemstavn på Sydfyn. Men et enkelt er mere genkendeligt. Det forestiller nemlig Vadehavet, hvor Ulrik Møller har fanget motivet vest for diget på kamera i oktober. Det usædvanlige ved billedet er, at det er utrolig meget himmel.

- Ja, det er fladt omkring Vadehavet, men for mig er det himlen og himmelrummet, der gør det. Det er også derfor, horisonten er så langt nede, hvilket er usædvanligt for et landskabsmaleri, forklarer Ulrik Møller.

Hjemstavnsmaler Ulrik Møller udstiller på Ribe Kunstmuseum fra lørdag 4. september. Foto: Jan Windszus

Han har malet det store maleri særligt til udstillingen i Ribe, for Ulrik Møllers maler normalt mest malerier fra egnen omkring Vester Aaby, som han fotograferer og tager med til sit atelier i Berlin, hvor han har boet og arbejdet de seneste 20 år.

Happy Together

Titlen på Ulrik Møllers udstilling er Happy Together, og efter at være vist på Ribe Kunstmuseum vises den på Vendsyssel Kunstmuseum og Faaborg Museum.

Udstillingen består af 26 malerier i både store og små formater, og den kan ses fra lørdag 4. juli til og med søndag 13. september.

Som følge af regeringens sommerpakke er der halv pris på entré til Ribe Kunstmuseum og andre museer fra 27. juni til 9. august.

- Mit liv er spændt ud mellem de to poler, Vester Aaby og Berlin. Jeg maler fynske landskaber, men for mig er det godt at komme på afstand af stoffet. Jeg tager fotografier med til Berlin, hvor jeg kan manipulere, redigere og kombinere malerierne på en måde, jeg ikke kan, hvis det havde været rent fotografi, siger han.

Annonce

Talentet fik en chance

Direktør for Ribe Kunstmuseum, Dagmar Warming, forklarer, hvordan Ulrik Møllers malerier bygger videre på traditionen fra blandt andet de guldaldermalerier, museet har i sin samling.

- Der er en klar forbindelse, og Ulrik Møller er en af de samtidskunstnere, vi har, der virkelig arbejder videre med traditionerne. Dem findes der ikke mange af, så vi synes det er meget spændende, at han har lyst til at udstille her i Ribe. Også fordi, der i dag ikke er mange, der maler i så store formater, som han gør, siger Dagmar Warming.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce