Annonce
Ugeavisen Ribe

Multibane og klatrestativ: Vittenbergskolens mellemste elever har fået ny legeplads

Der er både kommet klatrestativ, multibane, siddeområder og gynger på Vittenbergskolens ny legeplads. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Eleverne har selv sat præg på den nye legeplads til mellemtrinnet på Vittenbergskolen Vadehav. Derfor kommer der nu flere andre muligheder end bare boldspil.
Annonce

Ribe: Når eleverne i 4.-6. klasse på Vittenbergskolen Vadehav inden længe kan tage den nye legeplads i brug, kan de blandt andet takke flere af deres skolekammerater for den.

Christian Lykke Nielsen, som nu går i 6.a, er nemlig én af de elever, som har været med til at bestemme, hvad der skal være på den nye legeplads, som ligger bag mellemtrinsbygningen og groft sagt erstatter en grusfodboldbane.

- Tidligere har vi lidt i sjov sagt, at eleverne enten har kunnet spille bold eller spille bold udenfor i frikvarteret, for der var nærmest ingen andre muligheder. Nu har vi til gengæld fået en flot legeplads, der sammen med legepladsen ved sfo'en og vores center giver en større helhed, fortæller afdelingsleder Anna Kirstine Villadsen, der understreger, at det er vigtigt, at eleverne er blevet hørt, da det er dem, der skal bruge legepladsen.

Flere legepladser

Det er Vadehavsskolen selv, der har sparet sammen til den nye legeplads ved Vittenbergskolen. Den kommer som led i, at også Egebæk-Hviding Skole og Gredstedbro Skole også har fået nye legepladser inden for de senere år.

Legepladsen på Vittenbergskolen indeholder multibane, basketkurv, klatrestativ og siddeområder, der kan bruges til udeundervisning. Der er blevet fjernet et dybt lag muldjord, lagt en dug for at holde affald væk, og så tilføjet nyt sand, muldjob og faldgrus. Til sidst skal der tilføjes rullegræs.

Der er brugt flere år på at udarbejde den nye legeplads. I første omgang har klasserne selv givet forslag til indholdet, mens elever altså selv senere har været med til den endelige udvælgelse.

Christian Lykke Nielsen er én af de elever, som har været med til at udvælge indholdet til den nye legeplads på Vittenbergskolen, mens også Esther Bindesbøll Grymer som mange andre elever har haft indflydelse. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Det har været fedt at være med, og det har været hele ventetiden værd. En sådan legeplads står jo i mange år, så jeg vil i mange år kunne sige, at jeg har været med til at planlægge den, fortæller Christian Lykke Nielsen, der tilføjer, at udvalget faktisk måtte sprænge deres karakterskala, da de skulle stemme på de tre foreslåede legepladser.

- Den her legeplads havde lige det, vi gerne ville have. Multibanen, klatrestativet og siddeområdet var vigtigt, siger han, mens en anden elev fra 6.b, Esther Bindesbøll Grymer, også fik et ønske opfyldt om en balancering - en såkaldt supernova.

- Det bliver megafedt, og jeg glæder mig til at tage legepladsen i brug, siger hun.

Christian Lykke Nielsen er én af de elever, som har været med til at udvælge indholdet til den nye legeplads på Vittenbergskolen, mens også Esther Bindesbøll Grymer som mange andre elever har haft indflydelse. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce