Annonce
Ugeavisen Ribe

Museum i Ribe bliver fyldt af jul og kreativitet

Pia Engberg og Georg Rasmussen er to af dem, der har stande ved julemarkedet på Museet Ribes Vikinger. Det har Else Frøjk også, ligesom hun og Børns Voksenvenner bliver modtager af en del af overskuddet fra markedet. Ulla Hollænder håber på, at markedet kan blive en stor succes. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Julemarkedet på Museet Ribes Vikinger får 18 stande, og så vil der være mulighed for fællesspisning hver lørdag i december.
Annonce

Ribe: Det kommer til at emme af jul på Museet Ribes Vikinger fra på lørdag den 30. november og 22 dage frem. Der er hver eneste dag åbent og gratis adgang til et helt nye julemarked, hvor 18 kreative mænd og kvinder viser, hvad de går og sysler med. To af dem, der agter at gøre det er Pia Engberg, som producerer alskens ting i uld samt sæber, og Georg Rasmussen, der blandt andet laver flotte trægnomer og -nisser.

- Jeg elsker at sidde og strikke, så jeg vil gerne vise lidt af det, jeg kan, siger Pia Engberg, mens Georg Rasmussen supplerer:

- Jeg er med, fordi jeg gerne vil promovere mine ting, og så er det også en drivkraft for mig, at noget af overskuddet går til et fantastisk formål, siger han.

En del af overskuddet fra både salget ved julemarkedet og entréprisen til museet denne måned går nemlig til Børns Voksenvenner, men Else Frøjk sætter sig ikke blot tilbage og venter på, at der kommer penge ind. Hun bidrager såmænd også til markedet.

- Det er rørende at tænke på, at andre gerne vil gøre en indsats for vores og børnenes skyld. Jeg vil dog også selv være med på markedet og sælge juleforklæder, hjemmelavede sirupper, geleer og meget andet, siger Else Frøjk.

Gratis adgang

Standene kommer til at være i både foredragssalen og i caféområdet. Der vil være åbent hverdage klokken 12-16 og weekender klokken 10-16. Det er gratis at komme ind på markedet, mens det som altid kræver entré at komme ind og se selve udstillingerne.
Annonce

Flæskesteg hver lørdag i december

Ud over julemarkedet vil der alle de tre lørdage i december være fællesspisning med flæskesteg i skolestuen. Det foregår i samarbejde med Kolvig by Brorsonsminde og Tobias Skovmose, hvor man klokken 12.30 kan spise med og sågar få entré til museet til en fordelsagtig pris. Det kræver dog tilmelding senest dagen forinden.

En af arrangørerne, Ulla Hollænder fra Museet Ribes Vikinger, er begejstret over den foreløbige opbakning til markedet.

- Når man hører og ser, hvad de forskellige personer kommer med til deres stand, så giver det stor mening at have marked. Der er så mange kreative mennesker. Oprindeligt havde vi håbet og bedt til, at vi bare kunne få ti forskellige stande, men nu har vi 18, så vi tager også halvdelen af vores café i brug til julemarkedet, fortæller Ulla Hollænder, som tror på, at det bliver en styrke for Ribe, at der nu kommer endnu et julemarked i byen ud over aktiviteterne på Torvet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce