Annonce
Ugeavisen Ribe

Nødhjælpsorkester spillede musik for asylansøgere i Hviding

Bobo Moreno fik gang i børnene under koncerten. Foto: André Larsen

Center Hviding havde mandag aften besøg af blandt andre Bobo Moreno og Al Agami, der gav koncert for beboerne med Nødhjælpsorkesteret.

Annonce

Hviding: Der blev spredt glæde på en ellers - måske - trist hverdag på Center Hviding, da Nødhjælpsorkesteret mandag aften gav koncert på asylcenteret. Orkesteret, der består af Bobo Moreno, Ole og Peter Kibsgaard samt Al og Kuku Agami, besøgte nemlig Hviding som en del af deres landsturné til asyl- og hjemrejsecentre, der har til formål at sprede glæde og gennem musikken give asylansøgerne et frirum fra hverdagen.

- I Danmark opholder børn og unge sig på asyl og hjemrejsecentre på ubestemt tid. Selvom deres fremtid er uvis, lever de i dag deres liv i Danmark, så vi vil gerne sprede noget glæde blandt disse børn. Formålet er at skabe noget rart og sjovt, som for en stund kan give børnene og de unge et pusterum og en tiltrængt mental pause fra hverdagen på centrene, og det gør vi med musik, siger Peter Kibsgaard, der er en af initiativtagerne til Nødhjælpsorkesteret.

Orkesteret har tidligere givet koncerter til fordel for støtte og indsamlinger arrangeret af blandt andet Dansk Røde Kors, Red Barnet, Frelsens Hær, jordskælvsofre i Tibet med flere. Og nu er de så på en landsturné, der er støttet Nikolaj og Felix Fonden, Tuborg Fondet, Politiken-Fonden, Den Sociale Fond, Ludvigsens Legat og Bestles Fond til asyl- og hjemrejsecentrene rundt omkring i Danmark.

Al Agami gav den mandag aften fuld gas over for børn og voksne på Center Hviding. Foto: André Larsen
Nødhjælpsorkesteret gav koncert på Center Hviding mandag aften. Foto: André Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce