Annonce
Ugeavisen Ribe

Naboer til firesporet vej i Ribe sætter pris på støjskærme

Larmen fra rute 11 er mindsket markant med støjskærmen, der er sat op på Plantagevej Ribe. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Markant mindre støj fra vej og biler. Det er hvad naboerne til rute 11 oplever, efter støjskærme er kommet op på rute 11.

Ribe: Mange beboere langs rute 11 - Plantagevej og Trojelsvej - i Ribe har de seneste år været skeptiske og negative omkring, at der nu skulle laves en firesporet vej ved deres indkørsler og haver.

En del af projektet indebar også, at der skulle opsættes støjskærme, og efter disse fik glas i for en måneds tid siden er støjen fra vejen allerede markant sænket. Når man som fodgænger går forbi Skovgrillen og langs indkørslerne på Plantagevej er det som om, at man får en prop i øret, og den markant mindre lyd er da også noget langt de fleste beboere sætter pris på.

Bodil Trabjerg sætter pris på, at hun stadig kan se skoven bag støjskærmen, der er sat op på Plantagevej. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Det betyder rigtig meget for lyden, at støjskærmene er kommet op. Desuden er jeg glad for, at glasset er gennemsigtigt, for så kan jeg stadig se skoven bagved, og det sætter jeg stor pris på, siger Bodil Trabjerg, der bor på Plantagevej 38.


Førhen føltes det nærmest som at bo ved en tysk motorvejsrasteplads. Vi havde kun vinduerne ud mod haven åbne i akutte tilfælde, men nu kan vi gøre det langt mere uden, at det larmer.

Mathias Hørlyck, Fasanvej 21


- Jeg var negativ over projektet i starten, men nu er vi jo nødt til at acceptere forholdene og have en positiv tilgang, og nu er det meget bedre at bo her. Der er også kommet mere sikkerhed med stillevejen og så har det hele faktisk skabt et bedre sammenhold mellem flere af os naboer, fortsætter Bodil Trabjerg.

Annonce

Som at bo ved en rasteplads

Preben Nissen, der bor på Plantagevej 32 mener, at støjen nok er halveret nu, og den betragtning er Mathias Hørlyck, som bor på Fasanvej 21 - med have ud mod vejen - enig i.

Mathias Hørlyck har fået udsigt til en støjskærm fra hoveddøren på Fasanvej, men den betyder, at sønnike Joakim stadig kan se på biler, mens støjen er mindsket markant. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Førhen føltes det nærmest som at bo ved en tysk motorvejsrasteplads. Vi havde kun vinduerne ud mod haven åbne i akutte tilfælde, men nu kan vi gøre det langt mere uden, at det larmer. Vi kan også komme ud og opholde os mere i haven, siger Mathias Hørlyck, der tilføjer, at dæklyden fra vejen nu stort set er væk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce