Annonce
Ugeavisen Ribe

Naboskabet betyder meget på Østerfenner i Øster Vedsted

På terrassen er der blevet bygget en sofa ud af paller, og der sætter både Marianne, Lasse, Bertram og Andrea pris på at opholde sig. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Fællesskabet og sammenholdet på Østerfenner i Øster Vedsted er noget af det, som Lasse og Marianne Munk Nielsen samt deres to børn sætter stor pris på.
Annonce

Øster Vedsted: Det var nærmest kærlighed ved første blik, da Lasse og Marianne Munk Nielsen skulle finde det hus, de skulle bo i, da de skulle flytte fra Århus til Ribe. Det endte nemlig med at være huset på Østerfenner 5 i Øster Vedsted, de faldt for i 2012.

- Det var faktisk det allerførste hus, vi kiggede på, da vi flyttede hertil. Husene var dyrere i Tangekvarteret, og så så vi det her håndværkertilbud, hvor vi kunne komme til at sætte vores eget præg. Det opfyldte mange af de kriterier, vi havde for et hus, fortæller Lasse Munk Nielsen, der siden parret flyttede ind mere eller mindre har været i gang med at arbejde på terrasse, køkken, stue og meget andet, så huset nu fremstår lige, som de ønsker.

Det er dog ikke kun selve huset, der er vigtigt for parret. Marianne understreger nemlig, at placeringen af huset på den aflukkede vej også betyder meget.

- Her er en god, stor have og fast stiforbindelse ind til Ribe. Den gode cykleafstand var vigtig for os, og vi ville også begge gerne have noget, der mindede om det, vi hver især havde i vores barndomshjem, siger hun.

Østerfenner 5

Huset på Østerfenner er fra 1975 og er 212 kvm stort. Dertil hører en have på 1000 kvm.

Lasse og Marianne Munk Nielsen boede i Århus, før de rykkede til Øster Vedsted. Lasse er født og opvokset i Tangekvarteret.

Annonce

Godt sammenhold

Ud over at finde det rette hus, så er naboskabet også ofte helt afgørende for, hvor godt man føler sig tilpas, der hvor man bor. Og sådan er det også for Lasse og Marianne.

- Der går ikke en uge mellem, at vi snakker med naboerne, og vi har helt bevidst en lav hæk ind mod nummer 7, fordi vi snakker meget sammen. På gaden holder vi Sankt Hans sammen hvert år og har gode julefrokoster sammen. Derudover kan en enkelt øl på terrassen godt ende med, at vi sidder sammen til midt på natten, fortæller Lasse, der understreger, at selv hvis han vandt en million kroner og havde mulighed for at flytte til et andet hus, så ville det ikke ske grundet naboskabet.

- Min fornemmelse er da, at sammenholdet her på Østerfenner er anderledes end andre steder i Øster Vedsted, og det betyder rigtig meget for os, tilføjer Marianne.

Annonce

Legekammerater tæt på

På Østerfenner bor der en del børn, og det sætter familien Munk Nielsens to små poder naturligvis stor pris på.

- Det er rart at bo i det her hus, for der er mange legekammerater tæt på, hvor jeg selv kan gå over, siger 8-årige Andrea, mens lillebror Bertram tilføjer:

- Det er dejligt, at jeg kan cykle selv her, og jeg kan godt lide, at Alexander bor lige overfor mig. Og så kan jeg godt lide, at der er en stor græsmark, hvor jeg kan køre på min ATV, siger 6-årige Bertram.

Bagved huset er der en stor græsmark, hvor Bertram og Andrea kan drøne rundt på en ATV eller spille fodbold. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Lasse er stort Brøndbyfan, og det viser han ved, at have tekst fra en af klubbens sange som vægtapet i husets entre. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Bagved huset er der en stor græsmark, hvor Bertram kan drøne rundt på en ATV. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce