Annonce
Ugeavisen Ribe

Naturoplevelser hitter hos danske turister

Ribe Byferie Resort melder om stor dansk interesse i år, hvor især naturoplevelserne trækker de danske turister til området. Foto: PR
Sommerferien i syden er afløst af ophold i Danmark. Danskerne rejser gerne til andre landsdele for nye oplevelser, hvor særligt naturen trækker.

Ribe: Danskerne har fået øjnene op for naturen og rejser gerne til den anden ende af landet for at opleve nye områder, der adskiller sig fra hverdagen.

For mange er bade- eller byferien sydpå i år byttet ud med en tur rundt i landet, hvor hoteller, sommerhuse, campingpladser og ferieboliger allerede nu bookes i stor stil. Det fortæller feriecenteret Ribe Byferie Resort.

– Vi oplever en kæmpe interesse for, hvad Syd- og Sønderjylland, særligt naturen, har at byde på. Samtidig reserverer børnefamilier, som eller normalt ville tage sydpå, plads som aldrig før. Samtidig er strand- og bademuligheder jo alligevel aldrig mere end blot en køretur væk, fortæller Heidi Maimburg, direktør hos Ribe Byferie Resort, og tilføjer:

– Normalt er 80 procent af bookingerne fra udlandet og 20 procent fra Danmark. I år er det omvendt. Vi modtager bookinger fra hele landet, mens især sjællænderne er vilde med Ribe og omegn. Det tyder på, at mange gerne vil rejse lidt længere for at opleve noget nyt og anderledes i år.

Annonce

Danskerne søger mod naturen

På grund af coronarestriktionernes stop for de fleste indendørsaktiviteter søger danskerne ud i naturen i stor stil. Det bekræfter Danmarks Naturfredningsforening, som løbende tæller antallet af besøgende i statsskovene.


Vi har en tendens til at glemme, at de danske byer er et sandt skatkammer af kulturarv.

Heidi Maimburg


– Der er kort sagt mennesker alle vegne fra morgen til aften, som motionerer eller blot nyder naturens afstressende virkning på sindet. Det glæder os, at så mange her genfundet glæden ved naturen og at vi kan mærke, at danskerne også har en ny lyst til at opsøge naturoplevelser, de ikke nødvendigvis kan få der, hvor de bor, siger naturvejleder og organisationskonsulent hos Danmarks Naturfredningsforening, Thomas Neumann.

Dansk Naturfredningsforenings oplevelser bakkes også op af en undersøgelse, som Friluftsrådet har fået foretaget af Kantar Gallup om danskernes naturvaner i foråret 2020. Her fortæller 34 procent, at de har opholdt sig mere i naturen end tidligere.

Annonce

Vær nysgerrig og genopdag kulturarven

Selvom sandsynligheden for at kunne rejse til byer som Rom, Paris, Athen og London er væsentlig mindre i år, kan danskerne sagtens opleve historiens vingesus ved at genopdage den danske kulturarv.

– Vi har en tendens til at glemme, at de danske byer er et sandt skatkammer af kulturarv. Når vi nu ikke må besøge museer og slotte, er det en oplagt mulighed for at gå på opdagelse i byernes gader og stræder, siger Heidi Maimburg.

Ribe Byferie Resort oplyser derudover, at sommersæsonen tegner rigtig godt, idet bookingerne strømmer ind, især i ugerne 29-31.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce