Annonce
Ugeavisen Ribe

Nej tak til Hardinger, Falch og flere andre: Arrangører savner opbakning til koncerterne i Ribe Fritidscenter

Ribe Fritidscenter er blivet ivrige koncertarrangører, og de har fået stor ros for deres koncerter. Men de mangler tilskuere.
Ribe Fritidscenter har beriget Ribe med en stribe koncerter igennem de senere år, men folk i Ribe og omegn har været for dårlige til at bakke op og købe billetter, mener arrangørerne.

Ribe: 300 billetter solgt til Michael Falch og 200 billetter til Sanne Salomonsen. Det er i arrangørernes øjne alt for få. Og det er blot nogle af de mange koncerter, som folkene fra Ribe Fritidscenter har beriget Ribe med gennem de seneste år, hvor opbakningen har svigtet en smule.

- Vi kan mærke, at det kræver et hårdt benarbejde at få folk til at købe billetter. Jeg ved ikke rigtig hvorfor, men vi er måske stadig på en rejse, hvor vi er på vej til at etablere os som et godt koncertsted. Vi havde ventet, at det gik hurtigere, for ripenserne vil jo ellers gerne ud og høre musik, men de er selvfølgelig ikke vant til, at der er koncerter i Ribe Fritidscenter, siger Claus Pedersen der er hovedmanden bag de mange koncerter.

Ribe Fritidscenter har haft besøg af store og velkendte navne som Michael Falch, Sanne Salomonsen, Poul Krebs, Søren Huss, Anders Blichfeldt, Hardinger Band, Maria Bramsen og Anne-Dorthe Michelsen og Queen Machine. Og det var rent faktisk kun Queen Machine, der solgte så mange billetter, at der blev udsolgt.

Annonce

Vi kan mærke, at det kræver et hårdt benarbejde at få folk til at købe billetter. Jeg ved ikke rigtig hvorfor, men vi er måske stadig på en rejse, hvor vi er på vej til at etablere os som et godt koncertsted.

Claus Pedersen

Intim atmosfære

Claus Pedersen slår også fast, at Ribe Fritidscenter har bevist, at stedet er et godt koncertsted, og at de hver gang gør sig umage for at skabe de helt rigtige rammer.

- Vi sørger altid for, at hallen bliver dækket af, så vi skaber en intim atmosfære, der passer til antallet af publikum, vi sætter hyggeligt lys op, vi sørger for liv i baren, og vi har flere gange haft musik inden eller efter koncerterne. Vi arbejder på at komme tættere på befolkningen i Ribe ved at skabe liv i centeret, og jeg føler hele tiden, at vi kommer i den rigtige retning. Men det er klart, at det tager tid, før folk her i området finder ud af, at Ribe Fritidscenter er meget andet end et sted, hvor man spiller håndbold.

Claus Pedersen håber på, at de lokale snart bliver bedre til at møde op til koncerterne. Foto: Bo Maimburg

Han går også meget op i, at Ribe Fritidscenter vælger at gå efter et andet publikum, end det som Musikforeningen Quedens Gaard og Termansens satser på.

- Jeg synes, at vi kan noget andet, end de andre koncertarrangører, og vi vil gerne være det perfekte supplement.

Om få uger gæster Back To Back Ribe. Det har man valgt at afholde i Ribehallen, og så er der senere et arrangement med Tørfisk i fritidscentret.

Annonce

Ønsker et loyalt publikum

- Det er da vores ønske og drøm, at vi får fat i så stort et loyalt publikum, og at antallet af gæster til koncerterne vokser. Jeg ved, at der er rigtig god opbakning til koncerter, der afholdes i Skærbæk og Tønder Fritidscenter, så vi håber og tror på, at vi bare skal bruge lidt mere tid. Der er også flere virksomheder, der køber billetter til deres medarbejdere, og det er klart, at det er en god støtte at få. Og hvis vi kunne få flere af dem vil det jo være rigtig dejligt, siger Claus Pedersen og fortsætter:

- Vi håber og tror på, at vi er ved at skabe en tradition, så vi giver folk en lyst til at gå til koncerter her i Ribe. Men vi må jo også erkende, at vi hele tiden er i en situation, hvor vi hver gang evaluerer, om det er noget vi skal fortsætte med.

- Vi høster rigtig meget ros for vores koncerter, men hvis man bliver siddende hjemme i sofaen og klapper i hænderne uden at møde op, hjælper det jo ikke noget, siger Claus Pedersen.

Han slår også fast, at det er ønsket, at man på sigt kan lave aftaler med store navne som Thomas Helmig og Rasmus Seebach, men det kræver jo endnu større opbakning.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Kommunen inviterer til borgermøde om stor sektorplan

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Kulturnatten i Ribe bliver gratis for alle

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Smuk 1300-talskande udstilles på Museet Ribes Vikinger

Ugeavisen Ribe

Ribekunstner er klar efter pause: John Olesen er genopstået med nyt galleri

Ugeavisen Ribe

Ribes erfarne brandmand: - Når jeg har fri, er jeg jo bare Kjeld!

Ugeavisen Ribe

Endnu et centralt butikslokale er lejet ud: Vicky flytter ind med ny klinik

Ugeavisen Ribe

Red Barnet efterlyser familier til deres oplevelsesklub

Ugeavisen Ribe

Mikael vil være Ribes og landbrugets stemme

Ugeavisen Ribe

Ny selvstændig coach i Ribe: Marianne er sprunget ud på dybt vand

Ugeavisen Ribe

Mindeord over Sten Børsting

Ugeavisen Bramming

LA-spids: - Vi skal selv tage større ansvar

Ugeavisen Ribe

Hanne har doneret stamceller og reddet liv: - Det er en god gerning ligesom at give blod

Ugeavisen Ribe

Konservativ Ribepolitiker ser flere muligheder for at blive valgt denne gang

Ugeavisen Ribe

Sønderjysk mad på menuen til Folkemødet i Ribe: Topkok står bag maden til fællesspisninger

Ugeavisen Bramming

Musik og debat om Højskolesangbogen

Ugeavisen Ribe

Søsteren hjalp med at kurere Irenes leukæmi: - Hun har reddet mit liv

Ugeavisen Ribe

CS Bilsyn er kommet godt på plads i nye lokaler

Ugeavisen Ribe

Mere inspiration til kunderne i JYSK i Ribe: Ny butikschef har stor ombygning som første opgave

Ugeavisen Ribe

Ribe HK’s ungdomstrænere fik gode ord fra ligatræner

Ugeavisen Ribe

Testcenter flytter til mindre lokaler i seminarieHuset

Ugeavisen Ribe

Roager Sogn inviterer til festival

Ugeavisen Ribe

Jacob og Jakob er udtaget til U21 EM

Ugeavisen Ribe

Vilslev og Jedsted har fået et flot foreningshus

Annonce