Annonce
Ugeavisen Ribe

Nu pilles fortov igen op i befærdet gågade: Opgradering i gammel bykerne fortsætter til efter sommerferien

Den næste måneds tid skal kunder og butiksdrivende på ny vænne sig til et gravearbejde i Ribes gågade, men samlet set vil der finde opgradering af fibernet sted i Ribe frem til efter sommerferien. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Mandag påbegyndte Norlys og Esbjerg Kommune arbejdet med at opgradere fibernet i Ribe bykerne. Dermed fortsætter det projekt, der blev udsat fra efteråret 2021 og kaldt molboagtigt, og samlet set skal Norlys opgradere og udføre gravearbejde i bykernen helt frem til efter sommerferien.

Ribe: Sidste del af det gravearbejde, brolæggerne i maj 2021 kaldte molboagtigt og "helt ufattelig amatøragtig" planlægning af Norlys, gik mandag morgen i gang i Ribes gågade.

Gravearbejdet skal føre til en opgradering til fibernet for gågadens butikker. Egentlig skulle arbejdet være foretaget i efteråret 2021, men Esbjerg Kommune sagde nej på grund af en fredningsproces efter et netop overstået gravearbejde, som Norlys dengang ikke ønskede at være med i.

Derfor blev opgraderingen udsat til de rolige måneder efter jul, og Drift & Anlægschef hos Esbjerg Kommune, Morten Andersson, forklarer, at man hos kommunen nu har givet Norlys den gravetilladelse for gågaden, der gør, at opgraderingen kan sættes i gang.

Annonce

- Jeg kan bekræfte, at opgraderingen til fibernet i Ribe bykerne gik i gang mandag 10. januar, siger Linn Friberg Frederiksen, der er kommunikationspartner for Norlys Tele, som omfatter Norlys’ fiberforretning.

Syv måneder

- Vi foretager gravearbejdet i mindre bidder end normalt for at mindske generne for beboere og handlende, og belægningen bliver genetableret, så det kommer til at se pænt ud igen. Der er tale om den sydlige del af gågaden, hvilket vil sige, at vi starter ved Saltgade og bevæger os ned mod Nederdammen og Mellemdammen, og vi forventer at være færdige med det nuværende gravearbejde i løbet af en måneds tid, siger Linn Friberg Frederiksen.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger vil arbejdet i det centrale Ribe dog strække sig langt ud over arbejdet i gågaden. Helt op til sammenlagt syv måneder, og det bekræftes af Linn Friberg Frederiksen.

- Når første del af arbejdet er afsluttet, fortsætter opgraderingen i andre dele af Ribe bykerne. Arbejdet foretages etapevist for at genere mindst muligt, og vi forventer, at det samlede arbejde er færdigt på den anden side af sommerferien, siger hun.

Hos kommunen forklarer Morten Andersson, at det er kommunens egne brolæggere, der står for arbejdet med at tage brosten og fliser op, grave og genetablere gågadens belægning. De erfaringen med at arbejde i Ribes gamle gader, og han forklarer, at det er Norlys, der betaler for deres arbejde.

Gravetilladelse

Norlys har af Esbjerg Kommune fået gravetilladelser til flere områder af Ribe for de kommende måneder.

10. januar - 11. februar: Nederdammen, Mellemdammen, Tvedgade, Rosen Allé og Tømmergangen.

24. januar – 25. februar: Overdammen, Sortebrødregade, Vægtergade og P. Dovns Slippe

7. februar – 18. marts: Fiskergade og Skibbroen

28. februar – 11. marts: Grønnegade, Skomagerslippe, Bredeslippe, Smalleslippe og Mellemslippe.

Arbejdet med opgradering af fibernet forventes at vare til efter sommerferien, men flere tilladelser er endnu ikke søgt hos kommunen.

Annonce
Ugeavisen Ribe

Niels Hausgaard har ripenser med på scenen til samtlige 95 shows på ny Danmarksturne

Annonce
Ugeavisen Ribe

Flaske-Mikkel hyldet og overrasket: Stort bryggeri bliver inspireret og støtter flaskeindsamling

Annonce
Ugeavisen Ribe

Vild succes får Ribe-virksomhed til at ekspandere: Professionel fodboldspiller skal erobre svenskerne

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Lokal bokser klar til professionel debut i ringen: - Enten ødelægger jeg ham ellers stikker jeg af!

Ugeavisen Ribe

Brian har brugt kræfter på at ændre sig selv: - Som barn var jeg nok det, mange ville kalde en møgunge

Ugeavisen Ribe

Esbjergfirmaer støtter Ribes legepark

Ugeavisen Ribe

Ribe Stift tilbyder ophold på Den Gamle Avlsgård: Hjælp til stressramte præster

Ugeavisen Ribe

KLUMME: Lad os gøre en klimaindsats og bevare Rømø

Ugeavisen Ribe

Det særprægede hus med de mange kaldenavne: - Mange  står og peger på vores hus, og nogle ringer også på

Ugeavisen Ribe

Januar byder på usædvanlig sort sol: Seks gange så mange stære som normalt

Ugeavisen Ribe

Nyt byrådsmedlem fra Ribe: - Jeg kunne godt tænke mig nogle flere timer i døgnet

Annonce