Annonce
Ugeavisen Ribe

Ny afdeling på amtsgården: Klimasekretariat oprettet i Ribe

Færdselsdirektør Stefan Søsted viste transportminister Benny Engelbrecht rundt i Færdselsstyrelsens lokaler i Ribe, da ministeren var på besøg torsdag formiddag. Foto: Martin Ravn
Da transportminister Benny Engelbrecht(S) torsdag besøgte Færdselsstyrelsen på den gamle amtsgård i Ribe, løftede han sløret for, at Ribe bliver hjemsted for et helt nyt klimasekretariat under Færdselsstyrelsen.
Annonce

Ribe: Som Ugeavisen tidligere har beskrevet et den gamle amtsgård i Ribe efterhånden blevet en rigtig stor arbejdsplads, hvor både Færdselsstyrelsen og Skattestyrelsen holder til. Og nu skal bygningerne rumme endnu en ny afdeling, idet et nyoprettet klimasekretariat under Færdselsstyrelsen skal ligge på Sorsigvej i Ribe. Det kunne en stolt transportminister, Benny Engelbrecht (S) torsdag afsløre, da han besøgte Færdselsstyrelsen i Ribe.

Det betyder, at der over de kommende måneder skal rekrutteres endnu flere medarbejdere til Ribe. Klimasekretariat skal bidrage til ministeriets arbejde i at formidle den grønne omstilling på vejtransportområdet, hvilket også understøttes af Benny Engelbrechts kongstanke om en grønnere færdselsstyrelse.

- Det har været naturligt for mig for i forhold til at komme i mål med regerings CO2-målsætning, og med et nyt klimasekretariat kan vi servicere på tværs af en lang række områder i forhold til den grønne omstilling. Det er et ekstremt komplekst område, og vi kan på denne måde fungere som sparring for både borgere og virksomheder, siger Benny Engelbrecht og uddyber, at klimasekretariatet skal opbygges med fokus på den nyeste viden, så Færdselsstyrelsen hurtigt og kvalificeret kan følge med den klimamæssige udvikling på vejtransportområdet.

Færdselsstyrelsen skal i årets første måneder have rekrutteret klimasekretariatets nøglepersoner, og der tages initiativ til at etablere et tværministerielt samarbejde om infrastruktur for alternative drivmidler med henblik på at sikre koordinering og inddragelse af relevante parter. Derudover skal sekretariatet holde sig opdateret på den klimamæssige udvikling på det køretøjstekniske område, således at styrelsen kan rådgive og understøtte ministeriets arbejde på området.

Selvstændig styrelse

En anden anledning til ministerens besøg i Ribe var, at Færdselsstyrelsen nu er oprettet som en selvstændig styrelse under Transport- og Boligministeriet. Tidligere har Færdselsstyrelsen været under Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Derfor ville Benny Engelbrecht ved selvsyn at opleve Færdselsstyrelsens arbejdspladsplads og sige pænt goddag til de 140 medarbejdere. Han blev vist rundt af færdselsdirektør Stefan Søsted, der fortalte om styrelsens mange afdelinger inden for gods, køre-hviletid, taxi, bus samt styrelsens måltal, og ministeren var glad for at opleve, hvordan man nu med blandt andet egen direktør og egen pressechef har fået en mere present ledelse.

Transportminister Benny Engelbrecht løftede torsdag sløret for, at Ribe bliver hjemsted for et helt nyt klimasekretariat. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce