Annonce
Ugeavisen Ribe

Ny destination skal samle turismen og tiltrække turister til Esbjerg og Fanø Kommuner

Hans Peter Folmann vil i sin egenskab af ny destinationsdirektør skabe udvikling i turistbranchen i Esbjerg og Fanø Kommuner. Foto: Bo Maimburg
Turismen skal styrkes i Ribe, Mandø, Esbjerg og på Fanø, og manden der skal skabe en helt ny destination er Hans Peter Folmann. Han er ansat som ny direktør for destinationen, der er overbygningen på Esbjerg og Fanø Kommuner.

Destinationen: Hans Peter Folmann er manden, der afløser de tidligere turistchefer i Esbjerg Kommune, og han skal skabe fundamentet for en ny destination helt fra bunden.

Han er allerede godt i gang med forberedelserne til den turistmæssige overbygning på Esbjerg og Fanø kommuner.


Det bedste ved denne destination er, at vi har så meget at byde på indenfor så lille et område. Og det imponerer alle. Vi har Vadehavet, Danmarks ældste by, Fanø og Mandø, Vesterhavet, en hel stribe museer og meget mere, og der er så mange perler, vi kan trække frem, og det er der grund til, at vi kan være stolte af

Hans Peter Folmann


- Jeg arbejder lige nu med alt det fundamentale, der skal til for at skabe en helt ny virksomhed. Da jeg mødte op på kontoret i starten af januar, havde vi ingen e-mail adresser, vi havde ingen bank,  ingen aftaler med lønudbetaling og meget mere, så der var en masse dokumenter, der skulle skrives under for at få det hele startet op. Nu er vi så ved at committe os til de to kommuner. Destinationen, vi er i gang med at skabe, bliver virkelig spændende, og jeg glæder mig rigtig meget over at stå i spidsen for den, siger Hans Peter Folmann.

Den nye destination har flyttet hovedsædet fra henholdsvis Ribe og Fanø til et lokale i Skolegade i Esbjerg.

Annonce

Skal finde det rigtige navn

Da man skulle starte forarbejdet valgte man at kalde den kommende destination ”Vesterhav og Vadehav” men det egentlige navn er ikke på plads endnu.

- Vi arbejder i øjeblikket med at finde det rigtige navn til destinationen. Vi har fire forslag, som vi lige nu arbejder ud fra, og vi kan mærke, at der er mange meninger om, hvad vi skal kalde det. Vi kigger på, hvad der er for og imod ved de fire navne, hvad folk udefra tænker, og hvad associerer navnene. Men jeg tror ikke, at man skal være så bange for at vælge navn, for det er afgørende, hvordan man bygger det hele op omkring navnet. Altså alt det, der er bag, siger Hans Peter Folmann.

Annonce

Hvad med bureauerne?

Noget af det, som folkene bag destinationen i øjeblikket diskuterer, er fremtiden for turistbureauerne i Ribe og på Fanø - og velkomstcenteret i Esbjerg.

- Når man i dag er turist, orienterer man sig inden, man møder op på en destination, og man bruger slet ikke et turistbureau på samme måde mere. Jeg vurderer i øjeblikket, hvad fremtiden er for et turistbureau. og om vi kunne bruge pengene på noget andet, som vi ville få mere ud af. Det vil i mine øjne være uansvarligt, hvis jeg ikke kiggede på alle de udgiftsposter, der er, og i den forbindelse er et turistbureau en stor post. Jeg tror på, at det er en stor fordel, at der kommer en og kigger på det med friske øjne, så jeg forventer, at der kommer et alternativt forslag til turistbureauerne, men der er slet ikke truffet en beslutning endnu.

Annonce

Bedre samarbejde

Destinationsdirektøren håber på, at et bedre samarbejde i destination vil styrke hele området.

- Det er mit klare ønske, at vi arbejder henimod, at vi får turisterne til at cirkulere endnu bedre rundt i de turistmæssigt stærke områder. Alle turister og indbyggerne i destinationen skal eksempelvis vide, når der er strikkefestival på Fanø, Tallships race i Esbjerg eller en af Ribes festivaler. Når det lykkes, vil det styrke turismen i hele destinationen. Og jeg tror ikke, at man har været gode nok til at gøre reklame i hele området.

- Der er allerede etableret et godt samarbejde mellem turismen og erhvervslivet med et stærkt fælles markedsføringssamarbejde. Og det skal vi selvfølgelig arbejde videre med og styrke.

Hans Peter Folmann

Hans Peter Folmann er 50 år, single og så har han en søn på 8 år. Han er bosiddende i Vejle.

Han boede sammen med sin familie i Ribe i 10 år i hans unge år. Han gik på Ribe Katedralskole, og han arbejdede i den periode på Weis Stue.

Han er uddannet indenfor markedsføring og HD indenfor afsætning.

Der er indtil videre ni medarbejdere i destinationen, og der er forventninger om, at der ansættes projektmedarbejdere til tidsbegrænsede stillinger.

- Det bedste ved denne destination er, at vi har så meget at byde på indenfor så lille et område. Og det imponerer alle. Vi har Vadehavet, Danmarks ældste by, Fanø og Mandø, Vesterhavet, en hel stribe museer og meget mere, og der er så mange perler, vi kan trække frem, og det er der grund til, at vi kan være stolte af, siger Hans Peter Folmann.

Annonce

Hvad tænker du når du hører..?

... Ribe?

- Ribe har den helt særlige historie, der hører med Danmarks ældste by, flere små museer og en speciel atmosfære.

... Esbjerg?

- Den er metropolen med et stort aktivitetsniveau. Vi har brug for lidt rabalder i destinationen, og Esbjerg er garant for det.

... Fanø?

- Fanø er et kulturelt sted med nogle helt fantastiske strande. Og så får man fornemmelsen af en rigtig ø og en god feriestemning, når man træder ind på færgen.

... Mandø?

- Køreturen over Låningsvejen er fantastisk og er fyldt med mystik og spænding. Allerede på overfarten oplever man noget helt særligt, og man ser altid noget nyt på turen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Vanens magt

Annonce