Annonce
Ugeavisen Ribe

Ny domkantor i Ribe Domkirke glæder sig over udfordringen

Morten Bunk er beæret over at arbejde i Ribe Domkirkes fantastiske kirkerum. Foto: Bo Maimburg
Den nye domkantor, Morten Bunk, er beæret over at arbejde i så fantastisk et kirkerum som Ribe Domkirke.
Annonce

Ribe: Morten Bunks eksamenspapirer var end ikke underskrevet, da han var til samtale og ej heller, da han blev ansat som domkantor ved Ribe Domkirke.

Men valget faldt på den 26-årige nyuddannede kirkemusiker, og nu har han forladt Aarhus og erstattet tilværelsen som studerende i en domkirkeby med at være domkantor i en anden.

- Jeg er beæret over at være i så stor en stilling i så ung en alder, og at have så flot et kirkerum som min legeplads er jo bare helt fantastisk. Jeg skal huske at minde mig selv om, hvad det er for en stilling, jeg har fået, og de muligheder det giver. Det er virkelig fascinerende at spille i de rammer og i et kirkerum med så imponerende en akustik. Hvælvingerne og de fem skibe giver en lyd, som man ikke kan andet end at nyde, siger Morten Bunk ydmygt.

- Jeg har oplevet, at ordet "ja" er en meget stor del af det samarbejde, der er i Ribe Domkirke. Der er så meget opbakning, og jeg skal ikke overbevise nogen, når jeg kommer med en gennemarbejdet ide. Inden jeg startede i Ribe, var jeg lidt bekymret for, om der var en landsbymentalitet i byen, for Ribe er jo ikke så stor. Men det er jo slet ikke tilfældet, for byen har jo en meget stor kulturel åbenhed.

Morten Bunk søgte jobbet, da jobbeskrivelsen indeholdt lige netop det, han gerne vil arbejde med. Udover at spille orgel brænder han for at være med til at skabe sangglæde hos andre, og det er jo lige netop de evner, han skal bruge i den nye stilling.

Morten Bunk brænder for musik, og han vil gerne bidrage til at andre får en masse godt ud af det. Foto: Bo Maimburg

- Jeg vil gerne medvirke til at give kirkegængerne nye og anderledes oplevelser, og jeg drømmer om at give det hele et frisk pust. Jeg tror, at jeg kan drysse lidt cayennepeber ind i arbejdet og folks oplevelser.

Annonce

Vil skabe korspirer

Morten Bunk vil gerne medvirke til at inspirere børn og unge til at synge i kor. Og det må gerne ske i et samarbejde med Sct. Catharinæ Kirke.

- Jeg brænder for at arbejde med børn og unge, og det er jo en stor del af jobbet. Jeg har selv sunget i Herning Kirkes drengekor, og korarbejdet har altid haft en særlig interesse hos mig. Vi har to rigtig dygtige børne- og ungdomskor her i Ribe Domkirke, men jeg mener helt klart, at det er muligt at udvikle det, så vi får flere medlemmer, og at de bliver endnu bedre.


Jeg vil gerne medvirke til at give kirkegængerne nye og anderledes oplevelser, og jeg drømmer om at give det hele et frisk pust. Jeg tror, at jeg kan drysse lidt cayennepeber ind i arbejdet og folks oplevelser.

Morten Bunk


- Jeg vil forsøge at starte et spirekor for børn helt nede fra 0. klasse, og jeg kunne godt ønske, at det sker i samarbejde med Sct. Catharinæ Kirke. De har et drengekor, og vi har to pigekor, og det vil jo styrke os begge, hvis vi fik børn i en tidlig alder til at synge i kor, siger Morten Bunk.

- Jeg går meget op i, at man skal turde at stille krav til hinanden, at man tør byde ind, og at man tør at fejle og involvere sig kreativt. Det er ikke kun mig, der holder korene oppe, men medlemmerne skal selv byde ind med kreative indslag, og det gælder for alle kor. Når der sker ting i nuet, bliver det endnu sjovere for alle parter, siger han.

Annonce

Lydbøger der gør en klog

Morten Bunk er godt i gang med at vænne sig til jobbet og byen.

- Jeg nyder at bo inde midt i Ribe, hvor jeg er tæt på alt, og jeg elsker at gå ture rundt i Ribe. Jeg stresser af med at høre lydbøger, og det skal gerne være bøger, hvor jeg føler, at jeg bliver klogere af at lytte til dem. Jeg kan godt lide at lytte Ulrik Wilbeks bøger, der handler om, hvordan man skaber et talentmiljø. Her kan jeg drage paralleller mellem sporten og mit eget arbejde med børn og unge, der synger i kor.

Kort om Morten Bunk

Morten Bunk er 26 år gammel, forlovet og ansat som domkantor.

Han er uddannet kirkemusiker på Det Jyske Musikkonservatorie med orgel og korledelse som speciale.

Han er født på Lolland men han har boet i Herning det meste af sit liv.

- Jeg får også tit at vide, at jeg bliver forgabt i mine egne tanker, når jeg har fri. Jeg kan falde i staver, og der sker noget inde i hovedet. Jeg spekulerer på, hvordan jeg skal løse problematikken med corona og korsang, men det sker også, at jeg sidder og tænker ingenting, og den følelse kan jeg nu godt lide, siger Morten Bunk.

Annonce

De korte svar?

Giv mig tre ord der beskriver dig selv?

- Imødekommende, musikalsk og ambitiøs.

 Hvad er du god til ?

- Jeg er god til at lave mad, og jeg er speciel god til at lave supper, selvom det ofte bliver lidt for ambitiøst.

Hvad er din største last?

- Jeg har en svaghed overfor cola. Jeg prøver at tøjle det, selvom det ikke altid lykkes lige godt.

Hvad drømmer du om?

- Jeg har en masse drømme om, hvor godt det bliver at arbejde her i Ribe Domkirke.

Hvis vi to skal bruge resten af eftermiddagen sammen hvad skal vi så lave?

- Vi skal ud og gå en tur i det her sjove vejr (blæsevejr, red.). Og vejret passer mig perfekt, for jeg kan godt lide, når det rusker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce