Annonce
Ugeavisen Ribe

Ny formand for Ribe Kunstforening: - Det er nogle store sko at udfylde

Lars Bollerslev er tiltrådt som ny formand for Ribe Kunstforening. Foto: Annett Bruhn
Lars Bollerslev er nybagt formand for Ribe Kunstforening. Han nærer stor beundring for sin forgænger og stor kærlighed til kunst, kultur og Ribe Kunstmuseum.
Annonce

Ribe: Ribe Kunstforening har siden den 1. juli haft ny formand i den lokale kunstner, Lars Bollerslev.

Han har været i bestyrelsen i et par år, så nu var det hans tur til at sætte sig i stolen for enden af bordet, som førhen har været besat af Bent Mortensen.

- Det er en gammel bestyrelse, der trængte til et generationsskifte, fortæller Lars Bollerslev, der med sine 46 år er yngste medlem.

- Bent Mortensen har siddet som formand i fjorten år og har gjort det helt forrygende, fremragende og ordentligt. Det er nogle store sko, jeg skal udfylde, og jeg går til opgaven med stor ærefrygt og vil gøre mit bedste., understreger den nye formand, der fortæller, at Ribe Kunstforening stiftede Ribe Kunstmuseum tilbage i 1891.

- Dengang var det foreningen, der pegede på, hvilke værker, museet skulle investere i. Men for omkring ti år siden besluttede Kulturstyrelsen, at der skulle fagfolk til at afgøre, hvad der skal hænge på landets museer. Det har givet kunstforeningen en anden position, forklarer Lars Bollerslev, der betragter institutionen som en kulturforening i sin nye form.

- Vi støtter op om museet og laver udflugter til andre museer, fortæller Lars Bollerslev, der er gået ind i foreningsarbejdet, fordi han holder meget af Ribe Kunstmuseum.


Jeg går til opgaven med stor ærefrygt og vil gøre mit bedste.

Lars Bollerslev
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce