Annonce
Ugeavisen Ribe

Ny livsstil gir’ julemand i slank model

Bomuldshunden Lotus kan ikke forstå, hvor Michael er henne til hverdag. Hun sidder derfor i nakken af ham, så snart han er hjemme i Bramming. Ikke hver weekend – men næsten. Foto: Kirsten Enevoldsen
Efter seks uger på Livsstilshøjskolen Gudum: Minus 9,3 kilo. Kurset er ikke en slankekur, men en slankekurs.
Annonce

BRAMMING: Jeg var bange for at dø. Simpelthen! Jeg ville ikke svigte familien, og jeg ville se Lukas vokse op.

Så kort, målrettet og præcist motiverer 47-årige Michael Gregersen den stålsatte beslutning, han traf i foråret: Han ville af med sin overvægt. Han ville ha’ sig nogle sundere vaner, og det skulle han ha’ hjælp til!

-Jeg har været inde over en mulig gastric bypass (et operativt indgreb, hvor mavesækken deles og tarmsystemet omkobles, red.), men da jeg nærstuderede det indgreb, syntes jeg, det var forbundet med for mange risici, fortæller Michael, der så gav sig selv det helt store spark, da han en aften i fjernsynet så en mand, der nærmede sig de 300 kilo.

-”Det er den vej, det går Michael, hvis du ikke gør noget…” Jeg snakkede en del med mig selv i den tid. SÅ traf jeg beslutningen. Undersøgte tre livsstilshøjskoler, og valgte så Livsstilshøjskolen Gudum ved Lemvig. Tilmeldte mig det lange 19 ugers kursus, hvor jeg skulle ha’ de nye vaner – den nye livsstil – helt ind på rygmarven.

Annonce

Målet er minus 30 kilo

Som så meget andet i dette corona-år blev kurset udskudt:

-Jeg begyndte så i august. Mit mål er minus 30 kilo. Jeg er nu – efter seks uger - nået til minus 9,3 kilo.

Michael har en arbejdsskade som følge af en alvorlig bilulykke for en årrække siden. Han arbejder derfor i flexjob som pedel på Boutique Hotel Postgården i Holsted:

-Jeg oplevede ret hurtigt efter kursusstart en ny fleksibilitet i kroppen. Jeg har nu nemmere ved at cykle, og jeg VIL ha’ de nye vaner helt ind på rygraden. Jeg har indtil nu arbejdet tre timer om dagen, men jeg håber, at en slankere Michael kan sætte timetallet op.

Annonce

En dag på Gudum

En typisk dag på Gudum begynder med morgenmad klokken 7.15 – 8.10. Så er der morgensamling med sang efter højskolesangbogen eller deres egen sangbog.

Sådan så figuren ud, da jeg startede. Privatfoto

Herefter går de 60 kursusdeltagere over til deres morgengymnastik, hvor man også lige snupper en time på løbebånd og motionscykel.

Så er der valgfag, hvor der er meget at vælge imellem.

-Jeg har valgt livsstilsfagene, hvor der er tilknyttet en række lærere, som supplerer hinanden inden for de fag, jeg nu har valgt - fysio flow, criss cross, kost, gåture i den skønne natur - eller i skolens store funktionelle udekøkken.

-Ja - og er man til kunst, kan man også deltage i nogle kunstture, fortæller Michael.

Annonce

Opdelt i familier

Middagen serveres klokken 12 – 13.

Så igen noget undervisning.

-Vi er delt ind i familier, og her er der opstået nogle fine venskaber.

-Vi har nogle hyggelige højskoleaftener med foredragsholdere udefra: Mikael Kamber, Erik Grip, en sygeplejerske, som fortalte om at leve i denne corona-tid, en vildmarksjæger, som har gået på jagt i Canada o.s.v.

--Men vi har også stemningsfulde aftener om bålet med aftenkaffe og lækker kage.

-Eller kursisterne fortæller om deres eget liv.

Michael i gang på løbebåndet. En god tur på båndet er efterhånden blevet daglig rutine. Privatfoto

-Er det godt vejr, tager jeg mig ofte en cykeltur. Jeg smutter også jævnligt hen i motionsrummet. Her vil man også se mig meget hjemme i Bramming, når jeg er færdig på Gudum, forsikrer Michael, mens han med Lukas ved sin side og bomuldshunden Lotus på armen fortæller om sit liv.

Annonce

Tæller ikke kalorier

Én sætning gentager Michael igen og igen: Vi tæller ikke kalorier her. Det er ikke en slankekur – men en slankekurs!


Det er ikke en slankekur – men en slankekurs!- Og vi må spise alt. Det er jo os selv, der skal ville, og vi spiser helt normal mad, men vi lærer, hvordan den kan laves på en anden måde.

Michael Gregersen


- Og vi må spise alt. Det er jo os selv, der skal ville, og vi spiser helt normal mad, men vi lærer, hvordan den kan laves på en anden måde. Vi får sovs og remoulade og dressing – men alt sammen lavet på en sund måde. Det er såkaldt antiinflammatorisk mad. Det er fede fisk, kål, nødder, mager okse eller svinekød og sunde fedtstoffer.

- Jeg er ved at lære det, og min kone er heldigvis med på det, så når jeg kommer hjem igen, kommer der helt bogstaveligt nye boller på suppen, griner Michael.

Annonce

Julemand model slank

Tager så den muntre mine på – iblandet alvor:

-Det bliver altså også en anden julemand, Bramming-børnene møder nede ved det gamle vandtårn i 2021. Og jeg har allerede lovet Mads at give en ekstra hånd med til Brammings Byfest 2021.

-Og tro det eller lad være. Eller se på mig. Der bliver stadig mindre af mig, og jeg sulter ikke på nogen måde. Jeg siger dig: Antiinflammatorisk mad bliver min nye livsstil.

-De nye vaner er på vej ind i min krop. Er allerede en del af mig. Jeg har fået mere energi, og det stopper ikke her. Kurset er på 19 uger. Og hvis nogle herefter møder mig nede i byen, så skal de bare stille spørgsmål, og jeg vil gøre, hvad jeg kan for at svare. Bar’ spørg løs!

-Og aller-allervigtigst – her får Michael fugtige øjne: Jeg vil være der for og med Lukas og hele familien i mange, mange år endnu!

Michaels kurs mod nye vaner kan følges på instagram: michael_gregersen_47

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Trio Gemini gæster Ribe

Annonce