Annonce
Ugeavisen Ribe

Ny præst i Kongeåpaostoratet: Vikaren vil slå rødder

Katrine Gaub får blandt andet Jernved Kirke som base, nu hvor hun er fastansat som præst i Kongeåpastoratet. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Katrine Gaub er blevet fastansat som præst i Kongeåpastoratet.
Annonce

Jernved/Gredstedbro: Hun har egentlig været en af de lokale præster i mere end et år, men nu ved Katrine Gaub og menigheden i Kongeåpastoratet, at det er hende, der også skal være en af præsterne fremadrettet. Hun er nemlig pr. 1. juni blevet fastansat - reelt som erstatning for Kevin Asmussen, der forlod Kongeåpastoratet i marts 2019.

- Jeg er meget glad for, at jeg er blevet fastansat. Jeg glæder mig til igen at kunne slå rødder og få mulighed til at bygge relationer op med folk i området. Sådan noget tager ofte noget tid, men heldigvis har både jeg og menigheden allerede haft god tid til at lære hinanden at kende, siger Katrine Gaub, der hidtil i flere omgange har fået forlænget sit vikariat.

Katrine Gaub er en præst, der sætter stor pris på søndagsgudstjenesten, de personlige samtaler og prædikenerne. Hun er også en præst, der forkynder evangeliet og inspireres af den tid, vi lever i, til sine prædikener.

- Jeg ser frem til at fortsætte de gode tiltag og aktiviteter, der allerede er i kirkerne og i Sognehuset i Gredstedbro, og til at være med til at skabe et godt fundament for, at evangeliets gode budskab kan høres af både unge og gamle, siger Katrine Gaub, som tilføjer, at hun også selv har et par ideer, som hun imidlertid venter med at sætte i gang.

Hun skal supplere pastoratets anden præst, Ole Witte Madsen, og primært dække Jernved, Gredstedbro og Hjortlund sogne. Indsættelsen af hende som præst foretages først på et senere tidspunkt, men hendes første gudstjeneste som fastansat bliver den 1. juni klokken 14 i Jernved Kirke.

Kort om Katrine

Katrine Gaub er 42 år og har været præst flere forskellige steder siden 2012, blandt andet i Føvling. Hun bor i Varming sammen med ægtefællen Troels Pedersen, der er klaverstemmer, og de har to børn på 17 og 13 år.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce