Annonce
Ugeavisen Ribe

Ny Røde Kors butik i Ribe får 600 kvadratmeter til varerne

Butikslokalet er blevet næsten dobbelt så stort i den nye Røde Kors butik, hvor der blandt andet et meget bedre plads til tøj og møbler. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Indretningen af den nye og meget større genbrugsbutik er i fuld gang, og den er klar til åbning den 13. februar.
Annonce

Ribe: Der er i disse uger masser af aktivitet i lokalerne på hjørnet af Industrivej og Bohrsvej. I de lokaler, hvor Kirkens Korshær lå for år tilbage, er en anden genbrugsbutik nu i gang med flytte ind. Røde Kors flytter nemlig fra Industrivej 5a til nummer 22, hvor der bliver væsentlig mere plads til tøj, møbler og andet godt og brugt.

- Vi får 600 kvadratmeter butikslokale, hvilket er 250 kvadratmeter mere, end vi havde i den gamle butik. Det betyder, at vi kan få plads til flere møbler, og at vi kan præsentere dem bedre. Vores bogafdeling får deres eget selvstændige område, mens vi får meget mere plads til vores tøj. Før havde vi ti stativer med tøj på, nu har vi mere end 30, fortæller Erling Knutzen, der er frivillig i Røde Kors Ribe og tovholder på flytningen, hvor 33 frivillige folk knokler løs.

Den oprindelige ejendom er blevet udbygget med fem meter på hele den ene langside, mens der er bygget 15 meter ud mod Bohrsvej. Det er især udbygningen, der skal bruges til møblerne, mens der i en stor del af den eksisterende bygning skal være værksted, møbellager og personalerum, så hele ejendommen bliver på over 1.000 kvadratmeter.

- Vi ønskede med vores nye forretning, at den blev mere overskuelig, og man kan faktisk stå i den ene ende af bygningen og se helt ned til porten i modsatte ende. Samtidig har vi også gjort gangene mellem stativer og møbler bredere, så der er bliver plads til kørestolsbrugere, forklarer Erling Knutzen.

Bøgerne har fået bedre plads i den nye butik, og de frivillige har travlt med at gøre det hele klar. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce

Reoler genbruges

Samtidig med indretningen af den nye forretning har de frivillige haft fokus på at bevare genbrugsånden, der kendetegner en genbrugsbutik.

- Vi har faktisk haft fokus på at genbruge så meget som muligt fra den gamle butik, så indvendige døre, reoler, skillevægge bliver brugt igen. Vi har også fokus på at bakke op om andre erhvervsdrivende i byen, så det, vi køber til indretningen, eller det arbejde, vi får udført, bliver gjort af andre lokale folk, understreger Erling Knutzen, der regner med et par travle uger inden åbningen den 13. februar.

Tøjet bliver præsenteret bedre på de mange stativer i den nye butik. Foto: René Aunsbjerg Fogh
de frivillige har travlt med at gøre det hele klar frem mod åbningen af den nye genbrugsbutik. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce