Annonce
Ugeavisen Ribe

Ny skulpturkalender fra Ribekunstner: Lis viser sine værker frem hjemmefra

Lis Andersen har for 8. gang lavet en skulpturkalender af materialer som granit, glas og træ. De fremvises fra på lørdag i Mellemdammen 22. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Ribe: De seneste otte år i træk har Lis Andersen lavet 24 forskellige mindre skulpturer som en årlig julekalender. Det har hun også gjort i år, men modsat tidligere så bliver de ikke præsenteret ved et "åbent værksted". Derimod foregår ferniseringen på lørdag fra klokken 11 ved vinduesgalleriet ved hjemmet på Mellemdammen 22.

- Skulpturerne vil stå inde i vinduerne, som de normalt gør, og til ferniseringen vil jeg få sat en pavillon op foran vinduerne, så jeg kan sikre, at der holdes afstand. På den måde kan man stadig se skulpturerne, og måske kan jeg endda fange interessen hos nye folk ved, at de står inde i vinduesgalleriet fra start, siger Lis Andersen, der har brugt det meste af et år på de nye skulpturer.

På lørdag er der ferniseringen af Lis Andersens skulpturkalender. Det sker denne gang ved vinduesgalleriet i Mellemdammen 22. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- De er større i år end tidligere, og derfor er priserne også steget på dem. Jeg har brugt granit, marmor, træ og glas, og så har jeg generelt brugt mere farve end tidligere år. Jeg synes også, at jeg har prøvet at udfordre mig selv med nye retninger, siger hun.

Annonce

Lis Andersen påpeger også, at man stadig vil kunne besøge hendes værksted på Tangevej, hvis man laver en aftale om det på forhånd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce