Annonce
Ugeavisen Ribe

Ny træner i spidsen for ungt Ribe HK-hold

Henrik Iversen er ny træner for Ribe HKs damer, og han håber, at holdets spilkoncept kan give nok point til at overleve i 3. division. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Henrik Iversen er ny træner for Ribe HKs damer i 3. divsion. Holdet skal kigge mere på udvikling end resultater i den kommende sæson.
Annonce

Ribe: Midt i sommerferien stod Ribe HKs 3. divisions damer pludselig med en trænerudfordring, da den hidtidige træner, Morten Bromerholm, ikke ønskede at fortsætte på posten. Derfor måtte sportschef Teddy Barrett grave dybt for at finde en god erstatning, og den er blevet fundet i Henrik Iversen, der har en fortid som kredstræner i JHF og divisionstræner i både Aarhus og KIF/Vejen. I dag er han efterskolelærer på Vojens Gymnastik og Idrætsefterskole, og derfra kender han en del af de piger, der spiller på Ribe HKs 3. divisionshold.

- Jeg har haft fem af pigerne på holdet på skolen, og det er en styrke, for de kender til mig og den måde, jeg vil spille håndbold på. Jeg ønsker en form for angrebsspil med mindst mulig konfrontation med modstanderen, så det handler om hurtige kontraer og hurtige andenbølge angreb, siger Henrik Iversen.

Brian Søgaard er assistent på dameholdet, og det kalder Henrik Iversen for en stor styrke, da Brian kender Ribe HK indefra. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce

Udfordring med ungt hold

Henrik brænder for at udvikle unge håndboldspillere, da der kan sættes andre målsætninger end med lidt ældre spillere, og en sådan mulighed har han i den grad i Ribe HK. Holdet består nemlig af syv u19 spillere.

- Udvikling er vigtigere end resultater, men hvis de kommer med, så er det kun godt. Det bliver dog klart en udfordring for os, at vi har et så ungt hold. Vi skal nok få nogle sejre og spille god håndbold, men om det kan holde en hel sæson, er jeg i tvivl om. Vi skal spille vores koncept fuldt ud og se, hvor langt det bærer os, siger Henrik Iversen, som råder over i alt 11 marksspillere og en ganske stærk målmandstrio.

- Vi er ret godt besat på målmandsposten, men har ellers en ret smal trup. Det betyder, at alle spillere på holdet skal kunne bidrage med scoringer, tilføjer Henrik Iversen, der kalder det for en klar styrke, at han har den Ribe HK-kendte Brian Søgaard som assistent for holdet.

Ribe HK spiller deres første kamp i sæsonen hjemme mod Næstved/Herlufsholm lørdag den 28. september klokken 14.

Holdet er i denne sæson særdeles ungt med blandt andet syv u19 spillere. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce