Annonce
Ugeavisen Ribe

Nyt bogforlag skal udgive lokale forfattere

Palle Reimann og Carina Kølle vil gerne give de lokale forfattere en chance. De har netop startet deres eget forlag. Første bog hedder ”Lysbringersken”, og den er skrevet af Palle Reimann, der i øvrigt stammer fra Tjæreborg. Carina Kølle kommer fra Fyn, men bor i Billum. Foto: Tue Sørensen.
Palle Reimann udgiver bog om hekseforfølgelser og laver et forlag, der skal udgive regionens forfattere.
Annonce

Ribe/Esbjerg: Der er masser af historier at fortælle fra vores region. Tænk på fiskerne. Tænk på hekse. Tænk på dem på langfart og tænk på dem, der passede på de tyske fanger efter krigen. Kun fantasien sætter grænser.

Og den fantasi må gerne slippes løs på det nye forlag Kraka, som Palle Reimann har startet sammen med veninden Carina Kølle. Og den første bog er klar. Tilfældigvis er det hans egen. ”Lysbringersken” hedder den, og den handler om en klog kvinde fra en ikke nærmere defineret by fra området, der tilfældigvis også har en domkirke. Ribe bliver ikke nævnt, men det gør et sted, der hedder Skibbroen. Lyder det bekendt…

- Jeg snyder lidt med fakta. Det handler om hekseprocessen og kvindeundertrykkelse, men den finder sted 50 år før Maren Spliid, og det foregår under katolicismen, hvor hekseforfølgelserne i Danmark rent faktisk foregik efter reformationen. Så det er en frihed, jeg har taget mig, fortæller Palle Reimann, der er uddannet journalist og cand. mag. i dansk og historie. Han har arbejdet i Danmarks Radio og har blandt andet undervist på gymnasiet i Varde og har i dag arbejde som kommunikationskonsulent i Dansk Bridge forbund.

- Carina Kølle har undervejs fungeret som redaktør på historien. Når et nyt kapitel var færdigt, så tog Palle Reimann kage med til kaffen, og lidt efter hvor god den var, således blev kritikken og diskussionen om indholdet og beskrivelserne da også.

- Jeg er blevet kaldt alt muligt, og vi har haft nogle gode og indimellem ophidsede diskussioner, men resultatet er klart blevet bedre end det oprindelige oplæg, siger Palle Reimann med et smil. Den bestemte, men venlige redaktør, Carina Kølle, er 42 år og cand. mag. i dansk og religion og underviser på gymnasiet i Varde, ligesom hun blandt andet holder foredrag om Tom Kristensen.

”Lysbringersken” kan købes på forlagets hjemmeside, hvor man også kan indsende manuskripter.
Annonce

Den gode historie

Fælles for dem er kærligheden og interessen for den gode historie, og det er mundet ud i et fælles barn, der fik det mundrette navn ”Forlaget Kraka”.

- Ideen er så, at vi her kan samle forfattere fra området, hvor vores historier så kan fortælles. Vi har allerede kontakt med flere, der har en historie at fortælle. En tidligere lektor i Aarhus er i gang med en historie om en sømand fra Fanø, og vi har en pige fra Varde, der har kastet sig over fantasy-genren, fortæller Palle Reimann.

De to har selv investeret i forlaget og i første udgivelsen, der gerne skulle danne grundlag for fremtidige udgivelser, som forlaget vil stå for.

- Der er mange, der udgiver bøger privat, og som selv bekoster udgivelsen. Det være sig digtsamlinger eller erindringer. Men det er ikke tanken, at det skal koste noget at udgive på Forlaget Kraka.

- Hvis vi modtager noget, vi føler har en kvalitet, så vil vi gerne udgive det, og det skal så ikke koste forfatteren noget, men det siger så sig selv, at materialet skal være af en vis kvalitet, hvis vi skal sende det på gaden, siger Carina Kølle.

- Man kan indsende manuskriptforslag via www.forlagetkraka.dk, hvor man også kan købe ”Lysbringersken”, der i øvrigt også kan købes i blandt andet Varmings boghandel i Esbjerg samt hos Bog og Idé.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce