Annonce
Ugeavisen Ribe

Nyt cykelløb forsøger igen med start i Ribe

Plakaten for cykelløbet har hentet inspiration i de klassiske europæiske cykelløb
På søndag køres Ribe-Tønder-Ribe, der er et nyt brostensløb inspireret af Paris-Roubaix-løbet. De 80 billetter til løbet blev solgt på 20 minutter.

Ribe: Et grus- og brostensløb på 165 kilometer, hvor cykelrytterne skal finde vej via egen gps. Det er det, som venter 80 deltagere på søndag den 25. april til løbet Ribe-Tønder-Ribe.

Løbet, der blev aflyst sidste forår, er nyt og har start på Domkirkepladsen. Derfra kører man langt Vadehavskysten til Tønder og hjem via Møgeltønder hvor man møder både grus- og brostenspassager, og arrangører Per Hansen har store forventninger til løbet.

- Man skal være i god form og være vant til at håndtere en cykel på forskelligt underlagt. Desuden skal man klare alle tekniske nedbrud selv. Ellers kan alle være med, og der kåres ingen vinder, siger Per Hansen, der arrangerer cykelløb af ren og skær interesse for cykelsport under brandet Cyclo-Sportif eller Vejle Styrprop Fabrik.

Også lidt for de sultne

Ruten er lagt, så den går tæt forbi steder, hvor man kan gøre ophold og måske få noget at spise og drikke. Men der er ellers ingen forplejning eller depoter på ruten.

- Man må klare sig helt selv, også hvis man har mekaniske problemer. Til gengæld bliver der kræset lidt om deltagerne, når de kommer tilbage til Domkirkepladsen i Ribe. Her vil der både være gryderet og drikkelse fra Porsborgs, siger Per Hansen.

Cykelløbet er på 165 kilometer og kommer forbi mange historiske steder og steder, hvor man kan vælge at stå af cyklen og få lidt mad.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce