Annonce
Ugeavisen Ribe

Nyt initiativ i Ribe: Ensomme skal lave mad og spise sammen

Diana Terp Pedersen håber, at folk i Ribe har lyst til at være med til konceptet EnsOm Mad, som vil foregå på Café Sct. Peder otte gange fra slutningen af februar. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Nu sættes et nyt initiativ, EnsOm Mad, i gang, hvor ensomme kan få nye bekendtskaber og mere socialt liv. Desuden søges frivillige til at hjælpe i madcafeen.
Annonce

Ribe: Der sidder med stor sandsynlighed en lang række mennesker derude, som føler sig ensomme, og som ikke har nogen at lave mad og spise sammen med. Det vil organisationen KFUM's Sociale Arbejde sammen med Kontakten (tidligere Kraftcentret, red.), Café Sct. Peder, Esbjerg Kommune og Ribe Provsti i fællesskab nu gøre noget ved. Kommunen og provstiet giver penge, mens de andre står for arbejdskraften i konceptet EnsOm Mad.

- EnsOm Mad udtales faktisk ens om mad. Der har længe været et lignende tilbud i Esbjerg, så vi har fået øjnene op for, at der mangler et lignende tilbud i Ribe. Vi håber på, at ensomme i Ribe kan finde mere sammenhold og fællesskab samt få flere sociale relationer, og vi tror bestemt, der er en målgruppe for det her i Ribe, siger koordinator i KFUM's Sociale Arbejde, Diana Terp Pedersen.

Annonce

Søger frivillige

Første gang bliver den 25. februar, hvor ideen er, at otte deltagere mødes på Café Sct. Peder for at lave mad sammen og efterfølgende spise og hygge sig med spil. Derefter vil arrangementet foregå syv gange hver anden uge.

- Der vil være en medarbejder fra Kontakten til stede, så på den måde vil der være et kendt ansigt for de borgere, der er tilknyttet det tilbud. Hvis det her bliver en succes, kan vi oprette flere hold. Vi håber på sigt, at det også kan være starten på endnu flere tiltag og i sidste ende måske give mulighed for at få en social café i Ribe a la Café Finns Paraply i Esbjerg, siger Diana Terp Pedersen, som også gerne vil have en hånd fra frivillige.

- Frivillige skal være med til at lave maden og tilbringe tid med brugerne. Men man behøver slet ikke være god til at lave mad, for det er samværet, der er vigtigst her, siger Diana Terp Pedersen.

Hvis man har spørgsmål, vil være frivillig eller tilmelde sig madcafeen som bruger, kan man kontakte Diana på telefon 21316476 eller på dtp@kfumsoc.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Vanens magt

Annonce