Annonce
Ugeavisen Ribe

Nyt sognearkiv på vej i Hviding

Folkene bag Hviding Sognearkiv har store planer om at få opført en helt ny bygning til sognearkivet. En bygning, som skal ligge i tilknytning til idrætshallen, Hviding Kultur- og Aktivitetscenter. Arkivfoto
Folkene bag Hviding Sognearkiv har planer om at få bygget en ny bygning, nu hvor arkivet ikke længere kan være på den gamle skole i Egebæk.
Annonce

HVIDING: Der er lavet et budget på 1,2 millioner kroner til det projekt, som folkene bag Hviding Sognearkiv nu har sat i gang. Man vil nemlig få opført en helt ny bygning i tilknytning til Kultur- og Aktivitetscentret i Hviding.

- Vi har samlet den første tredjedel af beløbet, 400.000 kroner, fortæller Jytte Knudsen, som er kasserer i Hviding Sognearkiv, der hidtil har ligget på den gamle skole i Egebæk, Ribevej 2.

Men da Esbjerg Kommune har sat bygningen til salg er det ikke længere muligt for sognearkivet - og flere andre foreninger - at have lokaler der.

- Formelt er vi sagt op pr. 31. december 2019, men vi er jo stadig på den gamle skole. Fra kommunens børne- og kulturforvaltning har vi fået at vide, at vi må være i de nuværende lokaler, indtil bygningen er solgt, oplyser Jytte Knudsen.

Planerne for den nye bygning rummer et 57 kvadratmeter stort lokale til arkivet, et brandsikret rum på godt syv kvadratmeter samt 29 kvadratmeter gang og udstillingsareal. Derudover skal den nye bygning rumme et depotrum på 21 kvadratmeter samt et gangareal på ni ekstra kvadratmeter til kultur- og aktivitetscentret.

Arkivets nuværende lokaler på den gamle skole er af cirka samme størrelse, som man påtænker at bygge ved idrætscentret i Hviding. Derudover råder arkivet over nogle depotrum på førstesalen i den gamle skole.

- Ligesom alle andre lokalarkiver råder vi jo ikke over en masse penge, så vi har ikke selv mulighed for at finansiere det kommende byggeri. Men i samarbejde med hallen søger vi en række forskellige fonde, og ad den vej håber vi på at kunne løfte projektet, som jo er et stort projekt for os. Og vi har da også et begrundet håb om, at vi vil kunne tage et helt nyt sognearkiv i brug i løbet af 2021, lyder det fra en optimistisk kasserer.

- Ligesom alle andre lokalarkiver råder vi jo ikke over en masse penge, så vi har ikke selv mulighed for at finansiere det kommende byggeri.

Jytte Knudsen, kasserer i Hviding Sognearkiv

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce