Annonce
Ugeavisen Ribe

Oles forældre kiggede dybt i flasken, så gårdejer hjalp ham på rette vej

Ole elsker at skrue i sin knallert. Foto: Bo Maimburg
Der er mange gode passioner i Ole Overgaard Olesens liv, men de gode oplevelser med barnebarnet Thor overstråler dem alle. Han glæder sig også over, at et arbejde på en gård gav ham det fundament i livet, som han ikke fik i hjemmet.

Ribe: Ole Overgaard Olesen er et kendt ansigt i Ribe, og han har gjort sig bemærket på positiv måde via en lang række forskellige gøremål.

Han startede sin karriere i Ribe som radiohandler hos Expert Radio i gågaden, men han tog for nogle år siden et markant karriereskifte, da han valgte at uddanne sig til lærer. Det er dog ikke på en skole, han i dag slår sine folder, men derimod som erhvervsplaymaker i Esbjerg Kommune, hvor han hjælper unge mennesker med at finde den rette hylde.

Han skulle også have hjælp udefra til at finde sin egen hylde. For Ole opvoksede i et hjem, hvor alkohol var en del af hverdagen, så han glæder sig i dag over, at hans liv har fået den rigtige drejning.

Annonce

- Min far og mor ”kiggede dybt i flasken”, og jeg kommer fra et hjem, hvor et stort alkohol forbrug var en del af hverdagen. Der var bestemt stor risiko for, at jeg kunne ende i noget som måske ikke var så godt. Men da jeg var 14 år, kom jeg ud at arbejde på en gård, og gårdejeren blev som en far for mig. Han ændrede mit liv og gav mig nogle gode værdier. Gårdejeren lærte mig, hvad man gør, og hvad man ikke gør. Jeg blev belønnet, når jeg gjorde noget godt, men jeg fik bestemt også at vide, når han ikke var tilfreds. Han skubbede mig i den rigtige retning og det påvirkede også mit syn på skolen. Han sagde til mig, at uddannelse er vigtig, og at jeg fik 500 kroner, hvis jeg kunne vise ham et 13-tal, og da det lykkedes, var en stor sejr for os begge.

Skruer i knallerter

Da Ole var 19 år følte han, at han var flyvefærdig og klar på at indtage livets udfordringer, og han giver gårdejeren stor ære for det.

- Det er måske min baggrund, der er årsagen til, at jeg har travlt med at fortælle de unge at det er vigtigt at få en uddannelse og et arbejde.

Ole bruger gerne sig selv, når han skal vejlede de unge. Det sker blandt andet gennem en passion for knallerter, som han for en del år fik genoptaget.

- Når jeg vejleder unge mennesker er det vigtigt, at vi finder en god kemi, så vi er på bølgelængde. Det betyder meget for snakken, og når en ung gut fortæller mig, at han er vild med at skrue i sin knallert, kan jeg jo fortælle ham, at jeg har den helt samme passion. Jeg kan se, at det lyser op i øjnene på drengene, og så er kemien der, siger Ole Overgaard Olesen.

Når jeg vejleder unge mennesker er det vigtigt, at vi finder en god kemi, så vi er på bølgelængde. Det betyder meget for snakken, og når en ung gut fortæller mig, at han er vild med at skrue i sin knallert, kan jeg jo fortælle ham, at jeg har den helt samme passion. Jeg kan se, at det lyser op i øjnene på drengene, og så er kemien der.

Ole Overgaard Olesen

Han har købt en knallert helt magen til den, han havde da han var 16 år, og han elsker at køre en tur ud til diget på knallerten. Og gerne sammen med en god ven.

Men han er også vild med at pudse og pleje den, så han på den måde sikrer, at den går helt som den skal.

Annonce

Aktiv og ude og rejse

Det er dog ikke kun knallerter, han går op i. Det er også vigtigt for Ole at være aktiv og gerne sammen med sin kone, Bente.

- Jeg har altid været fysisk aktiv på den ene og anden måde, og det tror jeg stammer helt tilbage til min ungdom, hvor jeg spillede håndbold, og jeg har også været håndboldtræner. Jeg holder mig stadig i gang, og jeg elsker at køre ture på mountainbike sammen med Bente. Ikke kun for motionens skyld men også for oplevelsens skyld. Og en tur ud til diget og videre ud til min gamle hjemstavn i Vilslev er bare noget helt særligt.

Den seneste passion, der er kommet ind i Ole og Bentes liv er dukket op, efter at parret har købt en autocamper.

- Bente og jeg har altid rejst meget, og vi mangler kun et kontinent for at have været hele vejen rundt. Vi er gode til at opleve noget sammen, og jeg elsker de oplevelser, vi har med hjem. Vi købte for et par år siden en autocamper, og det er blevet en ny stor del af vores liv sammen. Det er fantastisk bare at tage en forlænget weekend ud af kalenderen og køre afsted.

- VI har sat os nogle mål som handler om, at vi gerne vil ud og opleve verden.

Annonce

Thor ændrede livet

Herhjemme er der også andet, der tiltrækker. Nemlig barnebarnet Thor, og det har ændret Oles liv at blive morfar.

Oplevelsen af at bliver morfar til Thor har ændret Oles liv, og han elsker at bruge tid sammen med barnebarnet. privatfoto

- Det kan godt være, at jeg er vild med min knallert, men det tåler ingen sammenligning med min glæde ved at være blevet morfar. Jeg er sammen med Thor et par gange om ugen, og vi har nogle ting, vi gør sammen, og det er bare noget helt særligt. Vi skal besøge gederne, fodre ænder og på legepladsen, og uanset hvad vi laver, så handler det om, at jeg er til stede, og jeg giver Thor alt den opmærksomhed, han har lyst til og brug for. Det er de små nære ting, og det er netop hans behov, der er i højsædet, og det er ikke noget poppet og smart, vi foretager os. Når jeg henter ham i dagpleje, siger han selv, hvad vi skal, og det lytter jeg altid til, og så må jeg da blankt erkende, at det sker på hans præmisser. Jeg slukker telefonen, sætter tempoet ned og jeg glemmer alt om ukrudt, som min OCD ellers gerne vil have fokus på. Vores datter Emma siger, at hun aldrig har fået lov til at gøre det, som Thor får lov til, og det er nok ikke helt forkert. Jeg tror også, at det har gjort mig lidt mere rund, at jeg er blevet morfar.

Ole lægger ikke skjul på, at han drømmer om, at Thor får sin egen knallert når han bliver gammel nok, så de også kan dele den passion sammen.

Kort om Ole Overgaard Olesen

Ole Overgaard Olesen er 53 år, gift med Bente og har en datter og et barnebarn.

Han er førdt i Jedsted og opvokset i nabobyen Vilslev. Han er uddannet radiohandler hos Expert i Ribe, og han er senere uddannet folkeskolelærer og uddannelsesvejleder. Han er i dag ansat som erhvervsplaymaker hos Esbjerg Kommune.

Annonce

De korte og skarpe

Giv mig tre ord der beskriver dig selv?
- Ordentlig, passioneret og omsorgsfuld

Og hvis du skal prale – hvad er du så god til?
- Jeg er rigtig god til praktisk håndelag. Jeg synes, at det er sjovt, og jeg gider godt at bruge en del tid på det. Ikke mindst at skille min knallert ad.

Hvad kan du bedst lide ved at bo i Ribe?

- At være tæt på byen og det gamle Ribe. Jeg elsker at bo et sted, hvor man møder mennesker man kender, og jeg snakker altid med de folk, jeg møder i byen.

Hvad laver du om 10 år?

- Til den tid er jeg 63 år, og jeg håber, jeg er i samme funktion som nu, men jeg arbejder nok på nedsat tid. Og så har jeg været ude at se endnu mere af verden.

Hvad drømmer du om?
- Jeg drømmer om at hive tre måneder ud af kalenderen og køre ned igennem Europa sammen med min kone Bente. Det skal gerne være i sensommeren, og turen skal ikke være planlagt, men vi må se hvor vi ender.

Hvis vi to skal bruge resten af eftermiddagen sammen, hvad skal vi så lave?
- Vi skal ud og køre knallert. Turen skal gå til Mandø Ebbevej, og vi skal nyde en blond ale fra Ribe Bryghus, når vi er fremme. Og så skal vi snakke om, hvor vigtigt det er at nyde livet og leve livet, mens man kan.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Endnu et år med mange solgte boliger: Ejendomsmæglere har haft drøntravlt trods et lavt udbud af huse

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Anne trak stikket ud i København: Nu er hun vendt hjem til Ribe for hjælpe børnefamilier til en bedre hverdag

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Peters Juleløb vender tilbage

Ugeavisen Bramming

Veterantog hyrer marcipanbrød til at trække juletog

Ugeavisen Ribe

Kendt butik i Ribe får ny adresse og bliver meget større

Ugeavisen Ribe

Ribe Aktivitets- og Historiepark: Ønskebørn støtter børnenes legepark med 10.000 kroner

Ugeavisen Ribe

Inger har boet selv ind til for en uge siden: 100 års dag fejret på ny adresse

Ugeavisen Ribe

Trafikale gener på Ringvej over to weekender i december

Ugeavisen Ribe

Ribedreng mistede sin far i en ung alder: Viktor har lært at se livet i et større perspektiv

Ugeavisen Ribe

KLUMME: 40-års dagen nærmer sig. Skal jeg gå i panik eller?

Ugeavisen Ribe

Garde giver fuld gas ved julekoncert i Ribe

Ugeavisen Ribe

Mere plads til flotte naturfotos: Lokal fotograf udvider galleri og får udgivet bog

Ugeavisen Ribe

Mikkel er blevet mindre sur: Otte uger i Familieklassen har gjort stor forskel

Ugeavisen Ribe

Mor eller far er med i skole: Familieklasse hjælper på børns mistrivsel

Ugeavisen Ribe

Senhjerneskadede er frustrerede over kummerlige forhold: Træningen bliver ødelagt af dårlige rammer og larm fra maskiner

Ugeavisen Ribe

Kandis gennemføres:  Ribe Fritidscenter aflyser ikke julefrokosten med Kandis

Ugeavisen Ribe

Efter 24 år i lokalpolitik: Jørgen Ahlquist får sin første formandspost

Ugeavisen Ribe

Corona sætter en stopper for skålen i juleøl: Årets Emil er aflyst

Ugeavisen Ribe

Kvickly i Ribe giver 75.000 kroner til legeparken

Ugeavisen Ribe

Ta' et julehjerte og køb en gave: Ønsketræ skal igen sikre julegave til institutionsbørn

Ugeavisen Ribe

87 år og frivillig ved håndboldkampe: Madsen giver en hånd med ved Ribe-Esbjergs kampe

Ugeavisen Ribe

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Ugeavisen Ribe

Elever vandt landsdækkende konkurrence om CO2-neutral energikilde: Kunne være fedt, hvis der var nogle forskere, der ville kigge på vores forslag

Annonce