Annonce
Ugeavisen Ribe

Oles hunde har flere end 1000 forestillinger bag sig

Ole Barkentins hunde, Kanalje og Bremer, er en naturlig del af familien, og han nyder at tage dem med ud i skoven. Foto: Bo Maimburg
Den lokale skuespiller, Ole Barkentin, har altid brugt hunde som en naturlig den af sine forestillinger, og han er lige nu ved at oplære en ny en af slagsen.
Annonce

Ribe: Når man tænker på hunde i film og teater, tænker man automatisk på hunde som Lassie og Kvik fra Matador.

Men Ole Barkentins hunde er også utrolig erfarne skuespillere, for de er altid med i hans børneteaterforestillinger. Og det er populært hos publikum.

Uanset hvor man møder Ole, har han mindst en hund med sig. Hundene er en del af Oles tilværelse, ligesom de er af hans teaterforestillinger. Der er lige nu to hunde i folden, for den sidste nye hund, Kanalje, er anskaffet for, at den skal lære scenekunsten af den gamle.

- Det var lidt af en tilfældighed, der gjorde, at jeg startede med at have hunde med i mine forestillinger. Jeg var for mange år siden ved at skabe en ny forestilling, og da havde jeg hundene med i øvelokalet, og så blev de bare en del af stykket. Nu er hundene en nødvendighed og en naturlig del af mine forestillinger, og hvis jeg en dag stod uden en hund, måtte jeg jo stoppe, og det har jeg slet ingen planer om. Jeg sørger altid for, at børnene holder med hundene imod mig, og dermed er der fuld opmærksomhed blandt publikum, siger Ole Barkentin.

Og i en enkelt forestilling gjorde hunden opmærksom på, at Ole havde glemt noget.

- Jeg blev på et tidspunkt bestilt til at lave en forestilling, som jeg ikke havde opført i et godt stykke tid. Jeg regnede med, at det hele sad på rygraden, men på et tidspunkt begyndte min hund at gø, og den gjorde det flere gange. Årsagen var, at jeg havde glemt at give den en småkage, som jeg plejede at gøre i stykket, og den havde jo bare en bedre hukommelse end mig.

Hundene er en nødvendighed og en naturlig del af mine forestillinger, og hvis jeg en dag stod uden en hund, måtte jeg jo stoppe, og det har jeg slet ingen planer om.

Ole Barkentin

Annonce

Nu er der to hunde

Efter en årrække hvor Ole udelukkende har haft Ribehunde, har han nu fået en ny hund i folden, og den er kommet til udefra.

- Min Ribehund, Bremer, er ved at være gammel, og jeg har brug for at oplære en afløser. Jeg ville gerne have en hund med lidt frisk blod, og da jeg så Kanalje, var jeg ikke i tvivl om, at han var den rigtige. Jeg går altid efter Alpha hannen i et kuld, og det var så ham.

Og til spørgsmålet om hvad han gør for at undgå, at hundene ikke skal gå i snor, er han ikke sen til at svare.

- Jeg har en alvorlig samtale med alle mine hunde under fire øjne, når de er otte uger gamle. Og så tager jeg en MUS-samtale med dem en gang om året. Det er hemmeligheden, og jeg oplever aldrig, at de løber væk.

- Her i mit hjem, er hunden en naturlig del af familien, men dens status er at være hund, og det bliver aldrig sådan, at hunden kommer til at tage magten. Så den bliver aldrig chef her hos mig, siger Ole Barkentin.

Oles hunde

Ole Barkentin havde en af de første Ribehunde, og han har siden haft flere af slagsen. En af de første var hunden Nielsen, som også fik teaterforestillingen "Nielsen og Fisk" opkaldt efter sig. Nu har han Ribehunden Bremer, og hunden Kanalje der er trekvart del Jack Russel og en smule tysk jagtterrier.
Der er en særlig kærlighed mellem Ole og hunden Bremer. Foto: Bo Maimburg
Mig og min hund. Foto: Bo Maimburg
Mig og min hund. Foto: Bo Maimburg
Mig og min hund. Foto: Bo Maimburg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce