Annonce
Ugeavisen Ribe

Om 50 år vil Ribe være verdensarv og endnu mere populær

Øjvind Andersen tror, at Ribe vil igen få sin indsejling fra Vadehavet, og turisterne også vil komme til byen af den historisk mest betydelige vej - vandet.
Annonce

Hvordan tror du, at Ribes bymidte ser ud om 50 år - altså i 2068?

Det spørgsmål har vi stillet til Hans Kjær, der er arkitekt og teknisk direktør hos Esbjerg Kommune, Torben Schønherr, der er arkitekt og manden bag Ribe Domkirkeplads og arkitekt Øjvind Andersen fra Ribefirmaet Arkitektladen.

De tre arkitekter kommer med hver deres bud på, hvordan Ribe eller dele af byen kan se ud om 50 år.

Den lokale arkitekt, Øjvind Andersen, der er indehaver af arkitektladen, giver her sine bud på, hvordan Ribe vil se ud om 50 år.- Jeg tror på, at Ribe om 50 år vil være kommet på Unesco verdensarvsliste, og det vil betyde, at byen vil være endnu mere attraktiv at bo i og være turist i. Ribe er allerede kendt i det meste af Europa som Danmarks ældste by og Europas smukkeste lille by, og en status af verdensarv vil betyde, at der til den tid vil komme tre gange så mange turister til Ribe, siger Øjvind Andersen.Og han fremhæver, at turisterne til den tid vil opleve, hvordan det kan lade sig gøre, både at være et afbalanceret samfund med historien intakt og samtidig et moderne samfund i udvikling. - Ribe vil igen få sin indsejling fra Vadehavet, og turisterne kommer derfor til den tid også til Ribe af den historisk mest betydelige vej. Nemlig vandet.

- Gæsterne vil komme til Ribe i små solcelledrevne elbiler, fly og både. Ribe vil om 50 år fortælle sin historie på højteknologisk måde, således at byen ikke opleves som museum, men som stedet, hvor ting har rødder, originalitet og overskud.

Du kan læse mere om, hvad Øjvind Andersen tror fremtiden byder på, og hvad de andre arkitekter tror der vil ske i det nye Ribemagasin, der er på gaden nu. Magasinet er gratis og kan findes og tages med hjem fra en række af byens butikker, cafeer, lægehuse samt i avisstanderen i stueetagen i Saltgade 10.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce