Annonce
Ugeavisen Ribe

Omstridt turistkontor får ny adresse - frivillige skal være med til at drive det

Skiltet skal nu flyttes et stenkast væk til Det gamle Rådhus.
Mandag offentliggjorde samarbejdsparterne omkring turismen i Ribe, at Det gamle Rådhus er valgt som nyt hjemsted for turisterne fra januar næste år.

Ribe: Fra januar vil Det gamle Rådhus fungere som Ribes nye turistkontor.

Det oplyser parterne bag turismen i Ribe i fællesskab på et pressemøde, som blev afholdt mandag i Det gamle Rådhus.

Turistkontoret flytter dermed fra Torvet 3 til et stenkast længere væk derfra til Von Støckens Plads, hvor én af Ribes mest berømte og besøgte bygninger fra 1500-tallet ligger.

Annonce

Det vil være få skridt ekstra for turisterne, men til gengæld store fodspor i budgetterne for den økonomisk trængte organisation, Destination Vadehavskysten, der er turistforening for Esbjerg og Fanø kommuner.

Det gamle Rådhus ejes af kommunen, og derfor skal turistkontoret her ikke betale husleje.

Direktør for destinationen, Hans Peter Folmann, lægger ikke skjul på, at der i den seneste tid har været stor pres fra både presse og sociale medier i sagen om turistkontoret, som han og bestyrelsen er blevet beskyldt for at ville lukke helt.

- Jeg kunne i den seneste tid sikkert have været udstillet på heksemuseet i Ribe. Der har været mange henvendelser og især på sociale medier har der været mange usande påstande. Det er ærgerligt. Men sagen er, at vi aldrig har ville lukke et turistkontor i Ribe. Jeg har søgt at finde en løsning, så vi som organisation fik mere ud af den relativt høje husleje, vi betaler for Torvet 3. Det lykkedes ikke, så derfor søgte vi den her løsning, siger Hans Peter Folmann med henvisning til Det gamle Rådhus.

Fælles beslutning

Beslutningen er blevet til i enighed mellem Willemoes-gruppen, Destination Vadehavskysten, Sydvestjyske Museer, Gammelt Præg, Ribe Handel og Esbjerg Kommune.

Hvordan åbningstiderne i de nye omgivelser vil være, er endnu ikke lagt fast. Det vil parterne i fællesskab finde ud af i den kommende tid. Det ligger dog fast, at der altid vil og skal være bemanding, når rådhuset er åbent, fordi det også er museum, fastslår museumsdirektør Flemming Just. Han glæder sig over, at rådhuset får en ny funktion.

- Helt tilbage fra kommunesammenlægningen har vi arvet en hensigtserklæring om at skabe liv i Det gamle Rådhus. Esbjerg kommune har vedligeholdt bygningen og lokalerne flot, der afholdes også mange bryllupper, men det kan sagtens udnyttes mere. Derfor er det her en fantastisk løsning, siger Flemming Just.

Annonce

Synergier

Museet driver rådhusudstillingen i bygningerne og tanken er, at den person fra museet, der har opsyn i åbningstiden, også kan bistå med at vejlede turister. Dertil kommer, at Destination Vadehavskysten håber at kunne trække mere på Ribes frivillige og historiebevidste borgere.

- Folk i Ribe er altid gode til at stille op og har vist det mange gange. Der er mange med en stor viden om Ribe, som vi håber kan indgå i betjeningen af turistkontoret. Det gør man i mange andre byer i Danmark, så det håber vi også kan lade sig gøre her, siger Hans Peter Folmann.

Annonce

Fleksibel åbningstid

Endelig sysler Ribe Handel med en ansættelse som bykoordinator, der blandt andet kan stå for Tulipanfest, Peters Jul og Vinfestival. Vedkommende skal også være i rådhuset og indgå i bemandingen.

Står det til Hans Peter Folmann skal der skaleres op og ned på bemandingen, som Vadehavskysten bidrager med, alt efter sæsonen.

- I løbet af de sidste ti år er besøgene på turistkontoret i Ribe faldet med 75 procent. Alligevel har vi aldrig været mere til stede hos turisterne, fordi vi fanger dem på andre måder. Alene besøgstallet på vores hjemmeside er vokset voldsomt og har nu 500.000 årlige besøgende. Selv min far på 78 år bruger i dag ikke længere et turistkontor, men går på nettet, når han er på ferie. Vi skal være dér, hvor turisterne søger os, forklarer Hans Peter Folmann.


Drift og udvikling for 4,5 mio. kroner

Med løsningen i Det gamle Rådhus håber Destination Vadehavskysten at kunne få råd til mere end drift og markedsføring, men også til udvikling af ny turismeservice.

Destination Vadehavskysten har cirka 4,5 mio. kroner om året at drive sin forretning for. Det skal dække 7 medarbejdere til to kommuner, to kontorer, markedsføring af områderne og drift og vedligehold af den applikation til smartphones, som destinationen driver.

Glæde i den gamle rådhussal i Ribe. Fra venstre: Flemming Just, foran vægter Steen Klaaby, Hans Peter Folmann, Peter Lauritzen og Claus Pedersen glæder sig alle over, at Det gamle Rådhus nu får en ny funktion.
Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribedreng mistede sin far i en ung alder: Viktor har lært at se livet i et større perspektiv

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

KLUMME: 40-års dagen nærmer sig. Skal jeg gå i panik eller?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Garde giver fuld gas ved julekoncert i Ribe

Ugeavisen Ribe

Mere plads til flotte naturfotos: Lokal fotograf udvider galleri og får udgivet bog

Ugeavisen Ribe

Mikkel er blevet mindre sur: Otte uger i Familieklassen har gjort stor forskel

Ugeavisen Ribe

Mor eller far er med i skole: Familieklasse hjælper på børns mistrivsel

Ugeavisen Ribe

Senhjerneskadede er frustrerede over kummerlige forhold: Træningen bliver ødelagt af dårlige rammer og larm fra maskiner

Ugeavisen Ribe

Kandis gennemføres:  Ribe Fritidscenter aflyser ikke julefrokosten med Kandis

Ugeavisen Ribe

Efter 24 år i lokalpolitik: Jørgen Ahlquist får sin første formandspost

Ugeavisen Ribe

Corona sætter en stopper for skålen i juleøl: Årets Emil er aflyst

Ugeavisen Ribe

Kvickly i Ribe giver 75.000 kroner til legeparken

Ugeavisen Ribe

Ta' et julehjerte og køb en gave: Ønsketræ skal igen sikre julegave til institutionsbørn

Ugeavisen Ribe

87 år og frivillig ved håndboldkampe: Madsen giver en hånd med ved Ribe-Esbjergs kampe

Ugeavisen Ribe

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Ugeavisen Ribe

Elever vandt landsdækkende konkurrence om CO2-neutral energikilde: Kunne være fedt, hvis der var nogle forskere, der ville kigge på vores forslag

Ugeavisen Ribe

Socialdemokraten Vivi var med til at kuppe Venstre

Ugeavisen Ribe

KLUMME: Du er ikke alene...

Ugeavisen Ribe

Efter støtte fra lokale forretninger: Ribes julebelysning bliver nu endnu flottere

Ugeavisen Ribe

Nyt V-byrådsmedlem fra Ribe fik mere end 400 stemmer: - Jeg er ydmyg over for den her opgave

Ugeavisen Ribe

Lokale nørklere er klar: Museum slår atter dørene op til julemarked

Ugeavisen Ribe

Ti år med succes: Nanna og Marie skubber til deres grænser på Sct. Peder

Ugeavisen Ribe

Efter mange års hjemløshed: Nu får seniorerne endelig deres nye lokaler i SeminarieHuset

Ugeavisen Ribe

Tre medlemmer af Esbjerg Byråd: Konservative vil gøre en forskel

Annonce