Annonce
Ugeavisen Ribe

Opfordring: Meld jer ind i Destination Vadehavskysten

Christian Lorenzen opfordrer turismen og erhvervslivet til at bakke op om den nye destination, der er ved at blive skabt som et samarbejde mellem Fanø og Esbjerg kommuner. Pressefoto
En politiker og to borgmestre fra Fanø og Esbjerg kommuner opfordrer turismeerhvervet til at bakke op om den nye destination, Vadehavskysten.

Destination Vadehavskysten: Der arbejdes i øjeblikket ihærdigt på at stable den nye destination, Vadehavskysten, på benene.

Men som man tit ser når der sker nye tiltag, er det genstand for megen debat. Ikke mindst i Esbjerg Kommune.

Det er vigtigt, at Destination Vadehavskysten, som er et samarbejde mellem Esbjerg og Fanø kommuner, kommer godt fra start, og det har fået de tre politikere fra Fanø og Esbjerg kommuner til at opfordre turismen til sammenhold og opbakning. Det sker i en fælles udtalelse.

Annonce

- Destinationen er skabt som et krav i den nye turismelovgivning, og det betyder, at vi skal organisere turismen i såkaldte destinationsselskaber, men vi skal ikke lægge skjul på, at vi bestemt også ser det som et gode. Ved at samarbejde øger vi vores styrke og gennemslagskraft i den globale konkurrence på turisme området. Vi har alle muligheder for at skabe Danmarks bedste destinationssamarbejde – og det er det, der er vores mål, siger Christian Lorenzen, der er byrådsmedlem på Fanø og formand for erhverv, natur og teknik på Fanø.

Han udtaler sig også på vegne af de to borgmestre, Sofie Valbjørn fra Fanø og Jesper Frost Rasmussen fra Esbjerg.


Ved at samarbejde, øger vi vores styrke og gennemslagskraft i den globale konkurrence på turisme området. Vi har alle muligheder for at skabe Danmarks bedste destinationssamarbejde – og det er det, der er vores mål

Christian Lorenzen


De tre politikere lægger vægt på, at de to kommuner rummer så mange herligheder, som supplerer hinanden på helt fantastisk vis. De mener, at der er alle muligheder for at turismen i de to kommuner kan styrke hinanden. Esbjerg som storbyen og energimetropolen, Ribe som Nordens ældste by og en af Danmarks smukkeste og mest historiske byer samt Fanø med den unikke natur og de smukke gamle skipperbyer.

De to byråd har i fuld enstemmighed godkendt vedtægterne for det nye destinationsselskab. Og det er vedtægter, der giver det turismen, flertallet i den kommende bestyrelse – og dermed den største og afgørende indflydelse.

Store beslutninger forude

Forberedelsesudvalget og den interim-bestyrelse, som de var nødt til at nedsætte grundet corona, har forberedt og startet arbejdet op.

- Vi har helt bevidst overladt de store og strukturelle beslutninger, der ligger foran os, til den nye bestyrelse – således at erhvervslivet i fællesskab kan træffe de beslutninger og sætte den kurs, man ønsker. Så vi kan kun opfordre til, at flest muligt melder sig ind og deltager i generalforsamlingen, som er fastsat til den 28. april. Vi har netop valgt foreningsformen for vores destination – og sat kontingentet meget lavt til kun 500 kroner med henblik på, at styrken ligger i at få flest muligt med ind der, hvor beslutningerne træffes, og kursen sættes, siger Christian Lorenzen.

- Det er lokalt, vi skal implementere og forankre Folketingets nye turisme-lovgivning – derfor er det også vigtigt, at vi sikrer arbejdsro til at gøre netop det. Det fortjener alle parter – ikke mindst medarbejderne i det nye destinationsselskab, siger han på vegne af de tre politikere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce