Annonce
Ugeavisen Ribe

På eventyr i Afrika: 20-årige drenge skal besøge deres fadderbørn

Forberedelserne til rejsen er i fuld gang. Lars og Sebastian skal hver pakke bagage til tre måneder sammen i én rygsæk. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Lars Hansen og Sebastian Mulvad tager på backpackereventyr til Afrika blandt andet for besøge hvert deres fadderbarn i henholdsvis Zambia og Sudan.
Annonce

Hviding/Ribe/Afrika: Det er ikke mange 20-årige, som har et fadderbarn gennem PlanBørnefonden, men det har både Lars Hansen og kammeraten Sebastian Mulvad, der henholdsvis kommer fra Øster Aabølling og Hviding. Og fra den 15. januar vil de kombinere et tre måneder langt backpackereventyr med et besøg hos børnene Yonis i Sudan og Evans, der bor i Zambia.

- Vi vil gerne ud og opleve verden. Først tænkte vi på Asien, men der tager alle jo til, Sydamerika sagde os ikke så meget, men så kom vi i tanke om Afrika, fordi der nok var mange spændende steder at besøge, fortæller Sebastian Mulvad.

Det afgørende for, at turen skulle gå til Afrika, var dog, at de også kunne besøge deres fadderbørn. Inden besøgene skal de arbejde i Sydafrika en måneds tid, hvor de skal hjælpe med at bygge en ægte ridderborg i Waterberg. Derfra skal de blandt opleve Victoria Falls, slappe af på Zanzibar og gå på opdagelse i slavehistorien i Ghana.

Rejsebreve fra Afrika

Ugeavisen Ribe vil i løbet af de kommende måneder bringe et eller flere rejsebreve, som Lars og Sebastian vil sende hjem fra Afrika. Turen begynder i Sydafrika og går derfra til Zimbabwe, Zambia, Tanzania (Zanzibar), Sudan, Ghana, inden de tager hjem fra Marokko.

Lars Hansen er oprindeligt fra Roager men bor i dag i Askov. Han har indtil afrejsen arbejdet i Kvickly Ribe. Sebastian Mulvad er fra Hviding og har blandt andet arbejdet som lærervikar på Vittenbergskolen. De to har kendt hinanden siden 6. klasse på Vadehavsskolen i Hviding og har gået på Ribe Katedralskole sammen.

Annonce

Får meget tilbage

Både Lars og Sebastian har været faddere i to og et halvt år.

- Det startede med, at min far synes, at det var på sin plads, at jeg selv skulle betale min telefonregning, når jeg kunne bruge så mange penge på at gå i byen. Det fik mig til at tænke over, hvad jeg egentlig brugte mine penge på, og fandt så ud af, at gav det god mening at støtte PlanBørnefonden. Det tiltalte mig, fordi det var et godt formål, og så fik jeg endda noget tilbage i form af tegninger og opdateringer fra lokalområdet. Så den samme dag, som jeg begyndte at betale min telefonregning, tilmeldte jeg mig også som fadder, og det gav mig ekstra mere blod på tanden, da jeg for et års tid siden fik at vide, at det fadderbarn, jeg havde dengang, ikke længere behøvede min hjælp, fortæller Lars Hansen, som så fik et nyt fadderbarn, Yonis.

Lars nævnte for Sebastian, at han havde meldt sig som planfadder, og det fik Sebastian til at gøre det samme.

- Jeg tænkte, at 240 kroner var ingen penge, når jeg bor hjemme og samtidig arbejder. Det at være fadder er vokset fra, at det bare var at poste penge i noget velgørenhed, til at jeg har fået følelserne mere med i projektet, siger Sebastian.

- Vi låste os fast på Afrika som destination for vores rejse, fordi vi netop kunne besøge vores fadderbørn. Nu hvor vi de seneste år har fået alt det, de har sendt til os, så kunne vi godt tænke os at se dem i øjnene. Børnene ved godt, at der er nogen som os, der giver dem penge, men de har ikke noget ansigt på os. Jeg tror og håber, at det vil sætte spor hos os, at vi besøger dem, fortsætter Sebastian.

- Så vil vi også kunne slå min fars skepticisme om fadderbørn i jorden. Han sår tvivl, om de børn overhovedet findes, lyder det med et grin fra Lars.

Turen begynder i Sydafrika, hvor Sebastian og Lars først skal arbejde med at bygge en ridderborg. Siden skal de besøge hver deres fadderbarn. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Sebastian og Lars har investeret i et polaroidkamera, så de kan forevige deres backpacker tur. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Der er brug for en hel del medicin, når man skal på tur til Afrika. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce