Annonce
Ugeavisen Ribe

På med huen: Ribe fyldes med studenter

Ribe Katedralskolens rektor, Kristian Bennike kigger sammen med Mikkel Mathias Hjort Madsen, hf, Thea Julie Mørk, stx, Trine Nørgaard Sieling eud, Christian Jensen eux, Marie Horsbøl Christensen hhx og Rikke Holm, hf. opad efter Dannebrog, da flaget skulle hejses mandag morgen. Foto: Bo Maimburg
I disse dage udklækkes studenterne fra Ribe Katedralskole. Mandag fik de første studenterne huerne på.
Annonce

Ribe: Corona eller ej - mandag morgen sprang de første studenter ud fra Ribe Katedralskole. Meget har været anderledes i år, og bortset fra hf’erne har de unge mennesker tidligere i eksamensperioden været til deres mundtlige eksamen. Mandag fik de så deres skriftlige eksamenskarakterer og årskarakterer, og dermed kunne de med sikkerhed vide, at de er studenter og kan tage deres huer på.

De første studenter hejste skolens flag sammen med rektor, og alt var her helt, som det plejer.

- Det er altid en helt særlig glæde at samles her og fejre at studenterne har fået veloverstået eksamen. Det hele har været lidt anderledes i år, men jeg føler, at vi har fundet en god måde at afvikle dagen og ugen på, siger skolens rektor Kristian Bennike.

På fredag er der 12 forskellige translokationer, inden studenterne klassevis kører afsted i hestevogn.

Annonce

Tre hårde år er overstået

For Mie Juul Jespersen var det en god fornemmelse at få STX huen på, som beviset på at hun har overstået hendes eksamen.

Det var Mies farmor der havde fået det æren af at give hende huen på. Foto: Bo Maimburg

- Jeg er super glad og lettet over at have fået det hele overstået. Det har været tre hårde år, og specielt det sidste halve år har været hårdt med nedlukningen på grund af corona. Men jeg takker da corona for at have sluppet for tre eksaminer, og nu glæder jeg mig bare til at feste, siger Mie Juul Jespersen med et stort smil.

Annonce

Tre helt specielle år

Simone Jensen fik også sin blå hue på mandag, da hun blev HHX student.

Simone fik mandag den blå hue på, da hun blev HHX student. Foto: Bo Maimburg

- Det er bare rigtig dejlig at få det hele overstået. Det er gået over alt forventning med mine eksaminer, så jeg kan kun være rigtig godt tilfreds. Det har været tre helt specielle år, hvor jeg jo også har været med i en flytning, da Handelsgymnasiet flyttede ind her på Ribe Katedralskole, og jeg skulle pludselig lære en ny skole at kende. Og så kom corona nedlukningen, så vi har været udfordret, siger Simone Jensen.

Ribe Katedralskole studenter

Ribe Katedralskole dimitterer i år 5 EUD-elever, 13 EUX-elever, 37 HF-studenter, 58 HHX-studenter og

128 STX-studenter.

På fredag holdes der modsat tidligere år flere mindre translokationer spredt ud over dagen fra klokken 10 og frem til klokken 15. Efter hver enkelt translokation kører klasserne ud på de traditionsrige hestevognsture.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce