Annonce
Ugeavisen Ribe

PAS PÅ FUPOPKALD: Skifteretten ringer aldrig til efterladte

Bedemand Bente Kirkegaard har hørt om flere tilfælde, hvor en mand, der siger, han er fra Skifteretten, ringer til den efterladte. Men hvis det sker, er der tale om fup siger både hun, Skifteretten og politiet.
Annonce

Ribe: Når en venlig mand ringer, efter ens kære er afgået ved døden og siger, at han er fra Skifteretten og mangler nogle personlige oplysninger, så skal man passe på.

I de tilfælde er der nemlig tale op fupopkald. Det understreger bedemand Bente Kirkegaard, der onsdag fik en henvendelse fra en enke, der ringede for at få kontaktoplysninger til en af de efterladte.

- Han sagde, at han ringede fra Skifteretten og spurgte, om enken havde fået en mail eller noget i e-boks, for han manglede nogle kontaktoplysninger til de efterladte - men det havde hun ikke. Her er det vigtigt at understrege, at man ikke skal give personlige oplysninger pr. telefon, og fra Skifteretten siger man også, at de ikke har nogen mænd siddende til at ringe ud, ligesom de generelt aldrig laver udgående opkald til de efterladte, siger Bente Kirkegaard, som håber, at denne advarsel kan gøre efterladte mere opmærksomme på risikoen for at komme i kløerne på fupmagere.

- Folk har jo paraderne nede og skal tilmed have kontakt til Skifteretten, når et familiemedlem dør, og så er man ikke mistænksom, når et menneske ringer og med venlig tone udgiver at være fra Skifteretten, siger Bente Kirkegaard.

Også politiet har tidligere været ude og advare mod sådanne fupopkald.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce