Annonce
Ugeavisen Ribe

Pavamanden er en festabe i topform

Steen fyrer den af på Smukfest sammen med vennerne hvert år i august. Der er aldrig mangel på de våde varer. Privatfoto
Steen Brogaard er vild med spinning, men han elsker også masser af fest og farver.
Annonce

Ribe: Der er godt humør og fest og farver i Steen Brogaards liv, og det er uanset, om det handler om arbejdet, fritidsinteresserne og fritidslivet i særdeleshed.

Steen går aldrig af vejen for at fyre en fest af eller for at folde sig ud på et dansegulv.

- Jeg går meget i byen, og jeg går altid forrest, når der skal fyres en fest af. Jeg elsker at danse, og jeg indtager dansegulvet en hel aften. Jeg benytter enhver chance for at byde kvinderne op til dans. Når jeg er i byen, har jeg fire fem t-shirt med, så jeg kan skifte flere gange i løbet af aftenen og natten, for jeg sveder voldsomt, når jeg danser, siger Steen Brogaard med et veltilpas smil.

- Men hvis jeg er stangstiv klokken 6 om morgenen, står jeg stadig op klokken 9, for jeg vil altid have noget ud af dagen. Jeg er i god form, jeg er nok en tyk mand med overskud, og det skyldes nok, at jeg drikker en flaske rom, når jeg fester.

Jeg har fået lavet en fedtmåling og en sundshedstest, og den sagde, at jeg er sund og rask. Jeg skulle dog lige smide 12 kilo, men det har jeg nu ikke tænkt mig at gøre.

Steen Brogaard.

Annonce

Smukfest uden musik

Steen tager hvert år til Smukfest sammen med en stribe andre festlige mennesker.

- Det er en smule dyrt for mig at tage til Smukfest, for jeg hører ikke ret meget musik, selvom det jo er det, man kommer for, og det man betaler for, men jeg bliver mest i vores lejr og fester. Men vi går heller ikke på kompromis i lejren, for der er ismaskine, køleskab, musikanlæg, fadølsanlæg og meget andet. Smukfest giver mig hvert år en helt særlig oplevelse, som jeg nødig vil gå glip af.

Annonce

Giver den maks gas

Men i hverdagen fylder sport og i særdeleshed spinning rigtig meget i Steens liv.

- Selvom jeg måske mest ligner en kuglestøder, så er jeg meget aktiv med spinning, og jeg er også i ret god form. En dag, hvor jeg var til spinning, manglede instruktøren, og jeg blev derfor bedt om at tage over. Jeg har siden været instruktør, og det er jeg ret vild med. Jeg bruger meget tid på at lave musik og programmer og det fede ved spinning er, at vi alle giver den maks gas og får en god oplevelse i en times tid - og det er en særlig god fornemmelse bagefter. Hjertet hopper helt ud af kroppen, og sveden hagler af os alle. Der er en god jargon på de spinninghold, jeg er en del af, og det sker da indimellem, at nogle af deltagerne giver mig fuckfingeren, når jeg presser dem, og når vi står i bruseren bagefter, bliver jeg bagtalt, men det har jeg det fint med, siger Steen med et stort smil.

- Jeg cykler ikke så meget mere ude i det fri, men når jeg gør det, giver jeg den også gas, og jeg kan mærke, at min gode grundkondition er med til at give overskud og power i pedalerne.

- Der er flere af dem, der er på spinningholdet, som også cykler udenfor om sommeren, og de provokerer mig ved at sige, at de nok skal give mig baghul, når vi kommer ud på landevejen. Men det har de selvfølgelig ikke kunnet gøre, for jeg giver dem naturligvis baghjul. Jeg er et rigtig konkurrencemenneske, og det, tror jeg, at alle er klar over.

Steen Brogaard

Steen Brogaard er 54 år, og han driver Ribe Pavacenter. Han er uddannet rørsmed, og han har tidligere også arbejdet som lastbilchauffør. Han er oprindelig fra Bregning, han er gift med Laila, og de har sammen to børn.

Artikelserien "En anden snak" er et koncept, hvor det er journalistkollegaen, der laver aftalen, så man møder uforberedt op til mødet med kilden, der skal snakke om noget andet end det, man plejer at snakke med ham eller hende om.

Annonce

Er tilfreds med vægten

Flere aftener om ugen går Steen direkte fra spinninglokalet og til mandeyoga.

- Det er rigtig fedt at dyrke mandeyoga, og der sveder man også, for det er utrolig hårdt. Jeg er vild med yogaen, og så er vores instruktør samtidig fantastisk lækker, og det tæller jo også med.

- I skal ikke tage fejl af den tykke Pavamand. Jeg har fået lavet en fedtmåling og en sundshedstest, og den sagde, at jeg er sund og rask og har en krop som en 44-årig, men jeg skulle dog lige smide 12 kilo. Men det har jeg nu ikke tænkt mig at gøre, siger Steen Brogaard.

Steen har givet den maks gas på spinningscyklen i Ribe Fritidscenter. Det gav da også en god kulør i hovedet. Foto: Rene Aunsbjerg Fogh.

Brødtekst

Steen er et konkurrencemenneske, og han vil helst være den bedste både i træningslokalet og på landevejen. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce