Annonce
Ugeavisen Ribe

Personalemangel har smadret sommeren hos flere restauranter i Ribe

Højsæsonen har været god hos Weis Stue, men den kunne have været endnu bedre. Foto: Bo Maimburg
På både Weis Stue og Kolvig by Skovmose har man været udfordret i løbet af højsæsonen på grund af mangel på arbejdskraft.

Ribe: Weis Stue er en af Danmarks ældste kroer, og de helt særlige rammer tiltrækker både turister og lokale spisegæster. Men medarbejderne på Weis Stue har i højsæsonen i år måttet afvise gæster, da de simpelthen ikke kunne få personale nok.

Der har sådan set været gæster nok, men vi har haft så stor mangel på arbejdskraft, at vi har været nød til at lukke borde ned, og vi har afvist gæster stort set hver dag henover sommeren. Og det er vi naturligvis rigtig trætte af

Johnnie Frederiksen

- Der har sådan set været gæster nok, men vi har haft så stor mangel på arbejdskraft, at vi har været nød til at lukke borde ned, og vi har afvist gæster stort set hver dag henover sommeren. Og det er vi naturligvis rigtig trætte af, siger en noget frustreret ejer, Johnnie Frederiksen.

De ønskede ikke at gå på kompromis med hverken service eller kvalitet, og de ville ikke bare fylde restauranten med gæster, som de ikke kunne give en ordentlig behandling.

Annonce

Det tog lidt tid efter genåbningen, inden folk kom ud at spise, og Johnnie Frederiksen tror, at specielt danskerne lige skulle finde ud af, at restauranterne igen var åbne.

Han kunne også godt mærke, at alle de hollændere og tyskere, der normalt præger maj og juni slet ikke kom. Og han mærker også, at hollænderne savnes nu ligesom turister fra de sydeuropæiske lande som Frankrig, Italien og Spanien er savnet.

- Det er klart, at det har tærret på vores reserver, at vi måtte holde stedet lukket i de første måneder af året, siger Johnnie Frederiksen.

Om Weis Stue

Weis Stue har en historie, der fører stedet helt tilbage til 1600-tallet. Kroens interiør er stadig det oprindelige fra år 1704 med dekorerede lofter, hollandske fajanceplader, panelvægge dekoreret med bibelske motiver – et over 400 år gammelt ur samt det cirka 700 år gamle dåbsfad.

Det har igennem de sidste fire år været Pia Skovhave Frederiksen og Johnnie Frederiksen, der har drevet stedet. Pia er uddannet kok og tjener, mens Johnnie er uddannet tjener. De kan have 100 spisende gæster ad gangen, der er syv værelser på stedet og der er 15 ansatte på stedet.

Johnnie frygter, at det også fremover bliver svært at rekruttere medarbejdere.

- VI har i år mærket, at det har været svært at ansætte ufaglærte medarbejdere, da mange unge mennesker jo har valgt at være podere. Men problemet med mangel på ufaglært arbjdskraft løser sig jo formentlig nu. Der bliver jo også blevet uddannet for få kokke og tjenere – ja for den sags skyld også håndværkere – da unge mennesker er blevet opfordret til at tage længere uddannelser, og jeg frygter virkelig for fremtiden i vores branche, siger Johnnie Frederiksen.

Samme udfordringer på Kolvig

Tobias Skovmose, der driver Brorsonsminde, Kolvig og Den Gamle Arrest, har haft helt de samme udfordringer.

- Vi har manglet personale, og vi har derfor ikke kunnet levere den mad og den service, der skal til for at give kunderne en god oplevelse. Det har været enkæmpe udfordring, og det ser desværre ud til at fortsætte ind i august og september måned, siger Tobias Skovmose, der tilføjer, at aktivitetsniveauet og omsætningen har været fint og bedre end i 2019 men ikke oppe på 2020 niveau.

Tobias Skovmose og de tre restauranter, han driver, været udfordret med mangel på personale. Foto: Bo Maimburg

- Jeg har taget konsekvensen af problemerne, og det betyder, at jeg selv går i køkkenet, og jeg kommer tættere på produktionen, så jeg får en bedre fornemmelse af, hvad der sker. Det er jo klart, at det rygtes, når man laver fejl, og det koster omsætning, og det skal vi have lavet om på. Men vi har også haft rigtig mange glade og tilfredse gæster.

Jeg har taget konsekvensen af problemerne, og det betyder, at jeg selv går i køkkenet, og jeg kommer tættere på produktionen, så jeg får en bedre fornemmelse af hvad der sker.

Tobias Skovmose

Der har på Den Gamle Arrest været så stor en travlhed, at han har valgt at forlænge åbningstiden i restauranten helt frem mod jul.

- Det er helt tydeligt, at folk har taget konceptet på Den Gamle Arrest til sig, og det er vi naturligvis rigtig glade for.

- Men vi har nu personale nok i alle tre restauranter, og det betyder, at vi har fået ro på, og det er min klare fornemmelse, at vi nu er tilbage til det, vi er kendte for, siger Tobias Skovmose.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Mikael vil være Ribes og landbrugets stemme

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Ny selvstændig coach i Ribe: Marianne er sprunget ud på dybt vand

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Mindeord over Sten Børsting

Ugeavisen Bramming

LA-spids: - Vi skal selv tage større ansvar

Ugeavisen Ribe

Hanne har doneret stamceller og reddet liv: - Det er en god gerning ligesom at give blod

Ugeavisen Ribe

Konservativ Ribepolitiker ser flere muligheder for at blive valgt denne gang

Ugeavisen Ribe

Sønderjysk mad på menuen til Folkemødet i Ribe: Topkok står bag maden til fællesspisninger

Ugeavisen Bramming

Musik og debat om Højskolesangbogen

Ugeavisen Ribe

Søsteren hjalp med at kurere Irenes leukæmi: - Hun har reddet mit liv

Ugeavisen Ribe

CS Bilsyn er kommet godt på plads i nye lokaler

Ugeavisen Ribe

Mere inspiration til kunderne i JYSK i Ribe: Ny butikschef har stor ombygning som første opgave

Ugeavisen Ribe

Ribe HK’s ungdomstrænere fik gode ord fra ligatræner

Ugeavisen Ribe

Testcenter flytter til mindre lokaler i seminarieHuset

Ugeavisen Ribe

Roager Sogn inviterer til festival

Ugeavisen Ribe

Jacob og Jakob er udtaget til U21 EM

Ugeavisen Ribe

Vilslev og Jedsted har fået et flot foreningshus

Ugeavisen Ribe

Andelskassen Ribe bakker op om foreningslivet i Øster Vedsted

Ugeavisen Ribe

Roagerildsjæl vil i byrådet igen: Alex vil handle frem for at snakke

Ugeavisen Ribe

Kirsten nyder at tage den gule jakke på i Ribes natteliv: - Jeg føler, jeg gør en forskel om natten

Ugeavisen Ribe

Ribes aktivitetshus er sikret: Kommunalt budgetforlig får drøm til at gå i opfyldelse

Ugeavisen Ribe

KLUMME: ”Dem og os”, en klumme om UFO´er, Hitler, Taleban og Ribe-Esbjerg-forholdet

Ugeavisen Ribe

Dagli'Brugsen bidrager atter til lokale foreninger i Gredstedbro

Ugeavisen Ribe

Med kort varsel: Testcenter lukker ikke alligevel

Annonce