Annonce
Ugeavisen Ribe

Pilen peger opad for Ribe-Esbjerg HH

Cheftræner Kristian Kristensen og resten af Ribe-Esbjerg HH kan - hvis alt går vel - stadig godt sigte efter en slutspilsplads i foråret. Foto: Ole Nielsen.
18 kampe er spillet og otte resterer af grundspillet i Herrehåndbold Ligaen. Træneren mener, at Ribe-Esbjerg viser gode takter nu, og det skal forhåbentlig resultere i en slutspilsplads.
Annonce

Ribe-Esbjerg: To nederlag KIF Kolding, nederlag til Fredericia - men samtidig sejr på udebane mod Aalborg og en udradering af Skjern på hjemmebane.

Efteråret har resultatmæssigt været en svingende omgang  for Ribe-Esbjerg HH, men ud over en pointmæssig lidt skuffende halvsæson, så er træner Kristian Kristensen faktisk opløftet, nu hvor holdet er gået på vinterpause.

- Vi bliver jo ranket efter sejre og nederlag, og her kunne det være bedre, men hvis vi kigger på analyser af vores præstationer, så har de været fine. Vi var i pointmæssig krise i begyndelsen af sæsonen, men det er vi kommet ud af, og nu spiller vi godt. Jeg kan se, at vi ikke har været dygtige eller kyniske nok i de tætte opgør. Det skal vi lære af, siger Kristian Kristensen.

En foreløbig 10. plads

18 kampe har budt på syv sejre, ti nederlag og en uafgjort. Det rækker til en 10. plads, og Ribe-Esbjerg er tre point fra 8. pladsen, der giver slutspil.

Ligaen starter op igen den 6. februar, hvorefter de sidste otte grundspilskampe spilles frem mod den 3. april.

Ind til videre er det stadig ikke muligt at overvære kampene som tilskuer grundet coronavirussens restriktioner.

Han mener, at vendepunktet set på selvtilliden kom i Århus, da man vandt på udebane i slutningen af oktober - ti kampe inde i sæsonen - mens bøtten det rent resultatmæssigt for alvor er vendt nu med fire sejre i de seneste fem kampe.


Det er et kæmpe felt omkring holdene fra sjette til tiendepladsen, men jeg tror på, at vi kan nå det, fordi vi også har haft et program med flere svære udekampe i den første halvdel af sæsonen

Kristian Kristensen


- Det er svært at forklare, hvorfor vi har været så svingende. Jeg er stolt af spillernes moral, for der har ikke været noget uro trods vores modgang, siger Kristian Kristensen, der påpeger, at meget af det, han ville have fokus på inden sæsonstart, er lykkes.

- Vi har scoret mange mål, og så har vi været dygtige til at holde fokus på eget spil. Vores defensiv har løftet sig, og 5-1 forsvaret er et godt våben. Alt i alt peger pilen opad, og vi kan se, at afkastet kommer nu, siger træneren, som alligevel sætter pris på en pause nu med tid til at booste fysikken.

Annonce

Tror på slutspillet

Kristian Kristensen og Ribe-Esbjergs spillere kan i løbet af januar kigge på en tabel, hvor forskellen på de enkelte hold i midten af rækken ikke er ret stor. Han mener, at Ribe-Esbjerg mangler fire point for den første kamp mod Kolding samt mod Fredericia.

- Det er et kæmpe felt omkring holdene fra sjette til tiendepladsen, men jeg tror på, at vi kan nå det, fordi vi også har haft et program med flere svære udekampe i den første halvdel af sæsonen. Derfor har vi et fint program i foråret, og hvis vi undgår skader og corona, så er jeg fortrøstningsfuld, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce