Annonce
Ugeavisen Ribe

Politiet bliver mere synligt i Ribe

Både Ribe og Esbjerg opgraderes til nærpolitistationer, mens der også kommer mere politi i Toftlund, Grindsted og Skærbæk i nyt politiforlig. Genrefoto: Johan Gadegaard
Politistationen i Ribe opgraderes til at være nærpolitistation. Det betyder flere betjente, længere åbent og mere synlighed i byen. Derudover vil politiet ugentligt også være til stede i Skærbæk.

Ribe: Da det nye politiforlig blev diskuteret i slutningen af 2020 var der visse steder i lokalområdet ønske om, at Ribe på ny kunne få en nærpolitistation. Nu er de 20 ekstra nærpolitistationer over hele landet så placeret, og heri opgraderes Ribes nuværende politistation.

- Som både retsordfører og formand for landdistriktsudvalget er jeg er glad for, at vi nu får en række nye politistationer lokalt, som gavner de mindre lokalsamfund udenfor de allerstørste byer. Det betyder, at man får et politi, som er til stede i lokalområdet, kender det og kan tage fat i noget af den småkriminalitet, som i dag risikerer at gå under radaren, siger Karina Lorentzen, der er retsordfører for SF i Folketinget.

Ud over en nærpolitistation i Ribe øges åbningstiden på den nuværende nærpolitistation på Stengårdsvej i Esbjerg. Derudover kommer der en nærpolitistation i Toftlund og Skærbæk, hvor sidstnævnte dog kun vil have åbent to timer ugentligt.

Annonce

- Det er også et meget stort fremskridt, at Ribe bliver opgraderet, siger Karina Lorentzen, og det er Esbjerg-borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) enig i.

- Politiet meldte i forbindelse med politiforliget ud, at man foretrak en opgradering af stationen på Stengårdsvej, hvor jeg mente, at man måske skulle kigge mod Ribe. Nu ser det ud til, at det bliver både og med en opgradering begge steder, og det synes jeg jo bare er fantastisk gode nyheder. Politiet opfordrede dengang til dialog, og det resultat her vidner vel om, at politiet har været lydhør, og det glæder mig, siger han.

Hvad er en nærpolitistation

Formålet med de nye nærpolitistationer er at gøre politiet mere fysisk tilgængeligt, synligt og komme tættere på borgerne lokalt. Stationerne skal være åbent mindst 15 timer om ugen.

I Ribe øges åbningstiden fra 8 til mindst 15 timer. Derudover øges bemandingen fra fem til syv betjente

På Stengårdsvej opgraderes antallet af betjente, mens lokalbetjenten i Skærbæk vil kunne træffes to timer på ugen på et kontor i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce