Annonce
Ugeavisen Ribe

Politisk forslag: Badebro skal tilføjes ved ny naturlegeplads i Ribe

En badebro og badning i Sandfanget, som ses nederst på billedet tæt ved Ribe Fritidscenter, kan blive en del af et nyt projekt, der er under udarbejdelse ved Ribe Fritidscenter. Foto: Ribe Fritidscenter
Formand for kommunens Kultur & Fritidsudvalg, Peder Tørnqvist, har foreslået, at der skal anlægges en badebro ved sandfanget ved Ribe Fritidscenter, hvor der også skal anlægges en stor naturlegeplads.

Ribe: På nogle af de varme sommerdage er søen over for Ribe Fritidscenter blevet brugt som badested. Og netop af den grund har formand for Esbjerg Kommunes Kultur & Fritidsudvalg, Peder Tørnqvist (K), nu foreslået, at der skal anlægges en badebro på stedet. Det sker efter, han har fået flere henvendelser og tilkendegivelser, og Tørnqvist synes, det er en rigtig god idé.

- Min holdning er, at såfremt man kan lave noget, der sammen med planerne om et attraktivt legeområde kan være med til at gøre stedet endnu mere attraktivt, så synes jeg da, man bør gøre det. Eller i hvert fald undersøge, om muligheden er til stede for at lave en badebro i området ved sandfanget, der naturligvis skal laves i materialer og udformes til at opfylde de krav, der måtte være for området, siger Peder Tørnqvist.

Tanken er yderligere, at badebroen vil passe godt ind sammen med den nye naturlegeplads, som også er på vej i samme område. Yderligere anlægges der også et streetmiljø samme sted i løbet af sommeren.

Størst, længst og højest

Allerede i 2017 blev de første idéer kastet op til et projekt, der blev kaldt Sydvestjyllands største legeplads, og som senere har fået ordene Størst, Længst og Højest hæftet på sig.

Arbejdsgruppen forklarer, at man er gået i gang med projektet, fordi man synes der mangler noget i Ribe, der vil give både turister og børnefamilier endnu en grund til at komme til byen.

Vandkvalitet

Udvalgsformanden forklarer, at både vinterbadning og sommerbadning kan være en mulighed, og at der eventuelt oprettes en form for forening, der kunne komme med forslag til, hvordan vinterbadere kunne benytte området.

Hos Ribe Svømmebad synes man om idéen, idet eventuelle vinterbadere vil kunne kombinere en badetur i sandfanget med et besøg i blandt andet svømmehallens sauna, og Peder Tørnqvist har forespurgt Esbjerg Kommunes miljøforvaltning, om mulighederne for en badebro i sandfanget.

Herfra lyder svaret, at såfremt der skal etableres en badebro, skal der gives tilladelse efter vandløbsloven, hvor der blandt andet stilles vilkår om, at en badebro skal kunne fjernes, når sandfanget skal tømmes. Samtidig anbefaler kommunen kun, at der bades på steder, hvor der føres kontrol med badevandskvaliteten, og det gør man fra kommunens side ikke i åer.

Ifølge miljøforvaltningen er der 300 meter opstrøms også udledning af blandt andet overfladevand, men selv om forvaltningen samlet set ikke anbefaler, at der opsættes en badebro i sandfanget, harmonerer det ikke med, at Miljøministeriet på den anden side siger, at vandkvaliteten er helt i top i stort set alle Ribes vandløb.

- Enhver lystfisker vil nok give mig ret i, at når laks vælger at gyde i et vandløb og der findes en fin bestand af bækørreder, så er vandkvaliteten god, og netop de fisk findes jo i det vandløb, siger Peder Tørnqvist, der ser en idé i, at man samler badningen under ordnede forhold, frem for på flere destinationer i og omkring Ribe.

Annonce

Vandet må gerne indgå

Arbejdsgruppen bag en ny, stor legeplads ved Ribe Fritidscenter tæt på sandfanget er netop nu i fuld gang med at få lavet tegningsforslag til legeområdet.

Peder Tørnqvist ved endnu ikke, om Esbjerg Kommune vil bidrage til økonomien i en badebro, og han håber derfor, at arbejdsgruppen eventuelt kan inkludere en badebro i deres samlede budget, og den tanke er allerede en del af projektet, forklarer direktør Peter Laursen fra arbejdsgruppen.

- Vi har lavet oplæg til de to firmaer, der skal komme med oplæg til deres bus på en legeplads, og her har vi sagt, at vandet i området på en eller anden måde gerne må indgå, siger Peter Laursen.

Han forklarer, at hele projektet endnu kun er på udkaststadiet, men arbejdsgruppen mener, det kunne være fint med vinterbadning eller en anden form for udnyttelse af vandet.

- Der er selvfølgelig en række praktiske ting, der skal overholdes, og sikkerheden har høj prioritet, men en badebro går godt i tråd med vores tanker om ramme så bredt som overhovedet muligt, siger Peter Laursen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Nyt læringstilbud til asylbørn: Asylskole genopstår i Ribe

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Ny cykelsti på Rosen Alle er klar til foråret

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Jeg lufter gerne mit beskidte vasketøj i offentligheden

Ugeavisen Ribe

Brammingenser i spidsen: Esbjerg Idrætsråd går efter et forbedret samarbejde

Ugeavisen Ribe

Fremtiden er faglært: Messe skal få unge til at vælge praktiske fag

Ugeavisen Ribe

Tanja er et forbillede for andre unge: Tog initiativ til jobmesse i Ribe

Ugeavisen Ribe

Mikkel er det røde alternativ til byrådet

Ugeavisen Ribe

Fuldt hus til lokale musikarrangementer i hyggelige rammer: Café midt ude i ingenting har fået succes

Ugeavisen Ribe

Den konservative spidskandidat: - Jeg har sat mit præg på beslutninger i kommunen

Ugeavisen Ribe

Sine tog vigtigt valg efter folkeskolen: Bagerelev vil dele ud af erfaringer på messe

Ugeavisen Ribe

18-årige Anders er i lære som anlægsstruktør: - Jeg vil udbrede kendskabet til uddannelsen

Ugeavisen Ribe

Kommunalvalget nærmer sig: Her kan du komme til valgmøder i lokalområdet

Ugeavisen Ribe

Annemette er klar til et comeback i byrådet i Esbjerg Kommune

Ugeavisen Ribe

Kæmpedonation til Ribe Aktivitets- og Historiepark: Halvanden million kroner fra A.P. Møller

Ugeavisen Ribe

Ribe og Esbjerg Kommune: Byrådets erfarne socialdemokrat er klar til syvende periode

Ugeavisen Ribe

Det har vi lært efter corona: Rikke har fået grønne fingre

Ugeavisen Ribe

Ribes tidligere borgmester fylder 80 år: Elsted blev borgmester og kom tæt på Schlüter

Ugeavisen Ribe

Grafiker og designer støtter Ribe Historie & Aktivitetspark

Ugeavisen Ribe

KLUMME: Når man glemmer at glæde sig

Ugeavisen Ribe

Farlig passage af hovedvej får længe ønsket lyskryds til 8 mio. kroner

Ugeavisen Ribe

Lene er mere end Ribes kulturnat: Går 10.000 skridt dagligt og spiller renæssancemusik

Ugeavisen Ribe

Stand-up topnavne i Ribehallen

Ugeavisen Ribe

Ny radikal kandidat i Ribe: Bedre dagtilbud er mit overskyggende fokusområde

Annonce