Annonce
Ugeavisen Ribe

Populær bedemand i Ribe sælger sin succesforretning

Esbjerg Begravelsesforretning, Charlotte og Claus Madsen, overtager 1. maj Bente Kirkegaards Begravelsesforretning, som ændrer navn til Bedemand Bente Kirkegaards eftf. Privatfoto
Esbjerg Begravelsesforretning, Charlotte og Claus Madsen, overtager 1. maj Bente Kirkegaards Begravelsesforretning som samtidig ændrer navn til Bedemand Bente Kirkegaards eftf.

Ribe: Da Bente Kirkegaard startede sin bedemandsforretning i 2016, gjorde hun det helt fra bunden og uden et egentligt kundeunderlag.

Siden da har hun etableret sig som en vellidt bedemand i Ribeområdet og fået succes takket være hendes rolige og behagelige måde at modtage folk, der lige havde mistet en nær pårørende.

Men efter 1. maj vil man ikke længere kunne møde Bente Kirkegaard i den stund. Hun har nemlig solgt sin bedemandsforretning, og årsagen er er en lykkelig begivenhed.

- For at sige det rent ud, så har jeg tabt mit hjerte, og jeg har fundet kærligheden. Det betyder at jeg flytter tilbage til Spjald, hvor jeg oprindelig kom fra, for kærligheden er til en gammel skolekammerat, og jeg har bare lyst til at leve sammen med ham, siger hun med tydelig begejstring i stemmen.

Det er gået stærkt, og jeg har været tæt på at drukne i min egen succes. Jeg skal lige puste ud, og jeg skal fremover ikke arbejde så meget, men jeg har endnu ikke besluttet, hvad jeg skal lave.

Bente Kirkegaard

Tæt på at drukne i succes

Hun stod alternativt overfor en nødvendig udvidelse, hvis hun stadig skulle kunne give kunderne den service, de fortjener. Bente og hendes trofaste medhjælper kunne ikke længere magte de mange opgaver. Så hun skulle investere i en bil mere og en medarbejder, og det var hun ikke indstillet på.

- Det er gået stærkt, og jeg har været tæt på at drukne i min egen succes. Jeg skal lige puste ud, og jeg skal fremover ikke arbejde så meget, men jeg har endnu ikke besluttet, hvad jeg skal lave. Jeg vil gerne skrive børnebøger om tab og sorg, men vi må se hvad fremtiden bringer.

Da hun bliver bedt om at beskrive, hvad der er årsagen til hendes succes, bliver der stille.

Bente Kirkegaard takker af som bedemand i Ribe, fordi hun har fundet kærligheden i Spjald. I stedet overtager Esbjerg Begravelsesforretning v/ Charlotte og Claus Madsen, forretningen. Privatfoto

- Jeg holder rigtig meget af at snakke med mennesker, og jeg har en livserfaring, som jeg kan bruge. Jeg har oplevet, at vi tænder et lys, og jeg hjælper de pårørende, så vi får det til at handle om alle de gode historier og minder, de har. Jeg kan godt lide den tætte kontakt, og jeg vil savne de dybe samtaler. Jeg har fået en bid af deres historie, og det er altid sket på en god måde, og det er stort set altid lykkes at slå et skvaldergrin op. Jeg har fået så mange dejlige, triste, sørgmodige, vildt glade og sjove historier, som jeg aldrig glemmer, siger Bente Kirkegaard.

De samme værdier

Bentes bedemandsforretning lukker ikke ned med hendes exit. I stedet overtager Esbjerg Begravelsesforretning v/ Charlotte og Claus Madsen, og det ser de frem til.

- Bentes forretning bygger på de samme grundværdier som vores – nemlig at der er tid til ro, omsorg og nærvær. Vi føler et stort ansvar for at føre Bentes forretning videre i samme gode ånd og stil, som Bente har drevet den. Jeg har i øvrigt hvisket Bente i ørerne, at hvis hun savner rollen som bedemand, så venter der en rustvogn hos os, siger Claus Madsen.

Kort om Bente - og om de nye ejere

Bente Kirkegaard er 50 år, hun har tre børn, og hun har været bedemand i seks år. Hun er uddannet folkeskolelærer og planteskolegartner.

De nye ejere er Charlotte på 47 år, der er gift med Claus Madsen på 45 år. Ud over ejerne er de tre ansatte og de driver ti begravelsesforretninger i Region Syddanmark. De kører årligt cirka 110.000 kilometer i deres rustvogne.

- At stå til rådighed i ét af livets sværeste øjeblikke og blive udvalgt til rollen som bedemand for at hjælpe familier igennem sorgen, det er en kæmpe tillidssag og ære. Det kan til tider være underligt at se på sig selv og herefter afdøde, og man kommer helt til at tænke på det lange liv, som er levet, og de historier og tanker afdøde har afspejlet i sit liv, tilføjer Charlotte Madsen.

Overtagelsen sker den 1. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce