Annonce
Ugeavisen Ribe

Positive meldinger fra Christiansborg til Mandø: Politikere vil gøre ø-støtte permanent

Der er flere af Folketinges partier, der er positive over for en videreførelse af ø-støtten. Dog er partier, som ønsker at undersøge støttens værdi, inden de siger ja.
Annonce

Ribe: Da regeringen indførte hjælpepakker i forbindelse med coronakrisen, var en af pakkerne henvendt til de danske småøer, som blandt andet gav støtte til billigere færgebilletter. En del af hjælpen var også, at sommerhusejere kunne få et markant større fradrag ved udleje, mens modtagerne af de særlige ø-støttelån er sluppet for at afdrage deres lån i 2020.

Begge dele medvirkede til, at mange øer har haft rekordhøje besøgstal denne sommer, og det har betydet, at virksomhederne på øerne fik indhentet en del af det, de mistede, da Danmark var lukket ned.

Nu arbejder flere af partierne i Folketinget for at støtten gøres permanent, og de bakkes op af både borgmestre og turistdestinationer.

Annonce

Støtten virker

En af de lokalvalgte folketingsmedlemmer, Enhedslistens Henning Hyllested fra Esbjerg, har over for DR udtrykt en vilje til at ordningen fortsætter.


- Den gratis færgetransport - ikke mindst til vores småøer - har vist sit værd. Og sommerhusudlejningen slår jo rekord. Så hvorfor ikke gøre det nemt og bekvemt og billigere at holde ferie i Danmark.

Henning Hyllested


- Den gratis færgetransport - ikke mindst til vores småøer - har vist sit værd. Og sommerhusudlejningen slår jo rekord. Så hvorfor ikke gøre det nemt og bekvemt og billigere at holde ferie i Danmark, siger Henning Hyllested, der er Enhedslistens ordfører for landdistrikter og øer, som yderligere bakkes op af Alternativet og Nye Borgerlige.

Henning Hyllested ser gerne, at ø-støtten gøres permanent. Foto: Steen Brogaard

Det ser også ud til,  at regeringspartiet Socialdemokratiet samt Venstre og Radikale er positive overfor tiltaget.

- Det er dejligt, at danskerne har opdaget, at Danmark er et dejligt ferieland. Nu skal vi have evalueret corona-tiltagene, og viser de sig, at de også fremover vil give mere liv på øerne og i yderområderne, så vil jeg ikke afvise, at vi gør dem permanente, siger socialdemokratiets ordfører for landdistrikter og øer, Lennart Damsbo-Andersen til DR.

Mandø Mølle
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce