Annonce
Ugeavisen Ribe

Prisbelønnet vadehavsfotograf åbner nyt galleri i Ribe

Himlen over Vadehavet udgør altid en central del af Lars Roed naturfotografier fra Nationalpark Vadehavet. Nu åbner fotografen et galleri i det centrale Ribe. Foto: Lars Roed
Stor efterspørgsel på fotografier fra Vadehavet får den prisbelønnede naturfotograf Lars Roed til at slå dørene op til nyt galleri i det centrale Ribe til marts.

Ribe: Navnet bliver Galleri Vadehavet, når naturfotograf Lars Roed til marts slår dørene op til sit nye galleri i Dagmarsgade i det centrale Ribe.

Navnet gav næsten sig selv for Lars Roed, for det er netop hans store passion for Vadehavet, der har ført hans navn frem indenfor naturfotografi. Billeder af området ved solnedgang er både blevet en salgssucces og en succes i nationale og internationale fotokonkurrencer, og han tager nu chancen med et galleri for at få endnu en platform til at udstille sine populære fotos.

- Jeg vil gerne vise mine billeder bedre frem, og dermed sætte yderligere fokus på vores skønne område. Det er en anderledes oplevelse at se billederne i virkeligheden, rammet ind i en smuk træramme og i store størrelse, og så vil jeg også gerne møde de kunder, der køber og ser mine fotografier, siger Lars Roed, der rykker ind i de lokaler, hvor tøjbutikken 3rd Chapter havde til huse. Den flytter til gågaden, og dermed får vadehavsfotografierne en ny målgruppe.

Annonce

Online og fysisk

- Jeg har haft stor efterspørgsel i hele 2020, og jeg tror der er et stort marked for mine billeder i forhold til de turister, der kommer til byen. Det bliver spændende at prøve af, fordi der er bare forskel på at se og købe billeder online og købe dem i en fysisk butik.

Omdrejningspunktet for Lars Roed er Nationalpark Vadehavet og marsken. Han har en svaghed for detaljerne i de forskelligartede landskaber og dyrelivet, der hele tiden ændrer sig efter ebbe og flod.

- Min drøm er, at jeg ud over at vise mine egne vadehavsbilleder frem og på sigt også få andre vadehavskunstnere ind i galleriet, for jeg vil gerne vise Vadehavet frem og sætte fokus på hele vores lokalområde, siger Lars Roed.

Galleri og bog

Man kan allerede nu læse mere om det nye galleri på gallerivadehavet.dk. Planen er, at det åbner i begyndelsen af marts, alt efter coronarestriktionerne.

Lars Roed arbejder ud over det nye galleri også på en coffeetable-bog med hans mange flotte billeder fra Vadehavet, der snart kommer i salg.

Det er især Lars Roeds fotografi af den ridende pige i Vadehavet, der har klaret sig flot i både nationale og internationale fotokonkurrencer. Øget efterspørgsel på hans mange fotos fra Vadehavet har medført, at han til marts åbner nyt galleri i det centrale Ribe. Foto: Lars Roed
Til marts åbner der et nyt galleri i Ribe med fotos fra Nationalpark Vadehavet. Foto: Lars Roed
Det er blandt andet på grund af stor efterspørgsel, at Lars Roed til marts åbner galleri i Ribe, ligesom han her også får Ribes mange turister som ny målgruppe. Foto: Lars Roed
Lars Roeds fotografier har medført, at han i 2021 er udtaget til Danmarks fotolandshold, der skal deltage ved  World Photographic Cup. Her kæmper 38 deltagende landshold i 6 kategorier, og Lars Roed er med i kategorien Landscape and Wildlife. Foto: Lars Roed
Vadehavet og nationalparken er det centrale motiv i alle Lars Roeds fotografier. Foto: Lars Roed
Der bliver brugt rigtigt mange timer i Nationalpark Vadehavet for at indfange de flotte stemninger i fotografierne. Foto: Lars Roed
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Vanens magt

Annonce