Annonce
Ugeavisen Ribe

Privatskole øger den udendørs plads: Riberhus opkøber daginstitution

Daginstitutionen Fuglereden på Skyttevej er solgt til Riberhus Privatskole. Foto: Lassen Erhverv.
Esbjerg Kommune har solgt den tidligere daginstitution på Skyttevej 31 i Ribe til Riberhus Privatskole. Dermed kan skolen lægge 2600 kvadratmeter yderligere til sin grund.

Ribe: Riberhus Privatskole har købt den nabobeliggende ejendom, Fuglereden, der tidligere var en del af den kommunale Daginstitution Nørremarkens i alt tre huse.

Det erfarer JydskeVestkysten. Ifølge avisens oplysninger har Esbjerg Byråd netop godkendt salget til Riberhus Privatskole. Den endelige pris kendes ikke, men mindsteprisen var sat til to millioner kroner, da bygningerne var udbudt til salg hos ejendomsmægler Lassen Erhverv.

Købet betyder, at skolen får 2.600 kvadratmeter jord og lokaler på 385 kvadratmeter.

Skoleleder Søren Ernst Lüdeking, Riberhus Privatskole, bekræfter købet, omend papirarbejdet ikke helt er gået igennem endnu.

- Vi har i første omgang købt ejendommen for at få mere plads. Vi har jo opdaget i forbindelse med corona-pandemien, at det er væsentligt med god plads, og da vi også har en skole, hvor bevægelse og idræt er en vigtig prioritet, og hvor vi ønsker, at børnene også får bevæget sig i frikvartererne, så var det oplagt at sikre sig nabogrunden. De seneste måneder har vi af kommunen fået lov at låne legepladsen på institutionsgrunden, og det har vi været glade for, siger Søren Ernst Lüdeking.

Når Riberhus Privatskole efter alt at dømme 1. april overtager Fuglereden, vil man i første omgang lægge nogle fag af det hegn, der skiller grundene, ned, så der bliver direkte adgang for eleverne til legepladsen.

Det er ifølge Søren Ernst Lüdeking et bestyrelsesanliggende, hvad Riberhus Privatskole til syvende og sidst skal anvende bygningerne til. Det er endnu ikke besluttet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce