Annonce
Ugeavisen Ribe

Puggaardsminde og Ribes galge: Ribe Plantage byder på en historisk gåtur

Forholdene er gode til en gåtur i Ribe Plantage mener Steffen Steffensen. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Man kan med lidt god vilje fornemme historie, der strækker sig 500 år tilbage, når man går en tur i Ribe Plantage. Gode forhold gør det kun endnu mere oplagt.
Annonce

Ribe: For 200 år siden var Ribe Plantage et yndet sted at gå ture og tage på picnic. Det er det ikke så meget længere, men for Steffen Steffensen er det et sted, som ripenserne i højere grad burde opleve.

- Det er et meget overset område i Ribe, og det ærgrer mig. Jeg elsker at gå steder, hvor der er en historie, og det er der jo i høj grad her både i ældre og nyere form, siger han.

Galgebakkerne i Ribe Plantage er blot ét af de historiske steder denne gåtur kan byde på, og Steffen Steffensen sætter pris på netop at gå sådanne steder. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Steffen Steffensen påpeger desuden, at stierne er gode og med et godt underlag. Samtidig går de på kryds og tværs i plantagen, så man sagtens kan få en pæn gåtur ud af dem.


Jeg synes, det er spændende at gå her, og man kan blot forestille sig, hvordan folk gjorde det for 100 og 200 år siden. Det er jo et af Ribes allerældste udflugtsmål.

Steffen Steffensen


Gåturen kan meget vel tage sit udgangspunkt med hjørnet af rute 11 og Farupvej, hvor den hvide og røde bænk står. Herfra kan man gå ind på stierne og forbi det første historiske tegn, nemlig et højvandsmærke, der viser, hvor højt vandet stod ved stormfloden i 1911.

Annonce

Et historisk sus

Kort efter kommer man til et af de helt centrale steder for Ribe Plantage, nemlig Galgebakkerne. En travetur op på den ene bakke skal være en del af gåturen, og så kan man alt efter smag og behag tage sig tid til at fornemme det historiske sus, hvor man måske kan forestille sig, hvor galgen stod i 1500-tallet.

Gåture i naturen

Der findes rigtig mange muligheder for en dejlig gåtur i områdets skønne natur. For at inspirere UGE-Avisens læsere til at komme ud i naturen, har vi hvervet en række personer, der anbefaler et område eller en sti, man kan gå for at opleve eksempelvis naturen.

Forholdene til en gåtur i Plantagen bliver ikke meget bedre. Ud over de gode stier, er der masser af bænke samt informationsskilte om både galgen og om selve plantagen med fortællinger om blandt andet Puggaardsminde og Restaurant Skovlyst. Længden på en gåtur i Ribe Plantage kan varieres en hel del grundet de mange stier. Denne tur, der foregik på begge sider af hovedvejen, var på godt to kilometer.

Steffen Steffensen er 68 år og har boet i Ribe i en lang årrække. Han er med i Fonden til Ribe bys forskønnelse, og er også tidligere skolelærer på Nørremarkskolen.

- Jeg synes, det er spændende at gå her, og man kan blot forestille sig, hvordan folk gjorde det for 100 og 200 år siden. Det er jo et af Ribes allerældste udflugtsmål, for det var trendy at tage i Plantagen i 1700- og 1800-tallet, siger Steffen Steffensen, der tilføjer, at han som yngre dagligt kørte gennem skoven på sin vej til seminariet.

Stierne er gode og der er ikke meget larm fra Ribe Plantage. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Efter en tur rundt på stierne blandt de høje bøgetræer - hvor man faktisk kun i ganske lille grad kan høre trafikken fra rute 11, krydser vi vejen. På den modsatte side kan man nemlig stadig fornemme stedet, hvor Puggaardsminde i sin tid lå. Derved kan man også lade tankerne gå tilbage til det sted, man måske har brugt mange timer i sine unge dage.

Også ved det sted, hvor Puggaardsminde i sin tid lå, kan man læse om historien på informationsskilte. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Løver efterlyses i Ribe

Annonce